Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vreten Norge påvirkes ikke av konkurs i Sverige

Har inngått avtale med en annen svensk tømmerhenger-produsent.

Sliter: Vreten AB, som blant annet produserer tømmervogner, sliter økonomisk. Vreten Norge påvirkes ikke av konkursen i det svenske selskapet. Foto: Vreten
Sliter: Vreten AB, som blant annet produserer tømmervogner, sliter økonomisk. Vreten Norge påvirkes ikke av konkursen i det svenske selskapet. Foto: Vreten

Flere svenske landbruksmedier, blant annet nettstedet landlantbruk.se, skrev i slutten av april at den svenske maskin- og redskapsprodusenten Vreten AB har gått konkurs. Ifølge den svenske artikkelen drives firmaet foreløpig videre, men man er på let etter nye eiere som kan investere i selskapet. Fremtiden er derfor svært usikker.

Selvstendig selskap

Traktor.no tok kontakt med daglig leder i Vreten Norge AS, for å høre hvordan konkursen i det svenske selskapet påvirker dem. Daglig leder Svenn Anstensrud kunne fortelle at Vreten Norge er et selvstendig selskap, eid av Anstensrud, som altså ikke har noe felles eierskap med det svenske selskapet. Bortsett fra at de importerer og forhandler tømmervogner fra Vreten, og bruker det samme navnet, har konkursen i produksjonsselskapet altså ingen direkte innvirkning på Vreten Norge.

– Vi skal være en meget sterk aktør på det norske markedet uansett, sier Anstensrud.

– Vi kommer også til å selge deler til Vreten-tømmerhengere så lenge det er å få tak i, fortsetter han.

Utover det presiserer han at han verken har mer informasjon eller noen innvirkning på statusen i Vreten AB.

Satser videre på tømmer

I tillegg til å importere Vreten tømmerhengere har Vreten Norge AS også agentur på blant annet vedmaskiner fra Palax og beitepussere og kantklippere fra Agrimaster.

Anstensrud forteller også at de lenge har jobbet med å utvide produktutvalget på tømmerhengere, et marked de ønsker å satse videre i. Selskapet har allerede inngått avtale med en annen svensk produsent av tømmerhengere, nemlig Mowi.

– Med agenturet på Mowi får vi tømmerhengere i premium-klassen, forklarer han.

Mowi eies av FTG, som også eier Moheda. Disse tømmervognene er helt like, men det er ulike kraner på de to merkene. Ifølge Anstensrud bygger Mowi kranene sine på samme lest, og i samme fabrikk, som selskapets kraner til lastebil.

Tømmerhenger i økonomiklassen

Ved siden av Mowi kommer Vreten Norge også til å tilby rimeligere tømmervogner. De er derfor i samtaler med FTG om å kunne levere dette, men foreløpig er det ikke klart hvilke type vogner dette blir, eller hvilket merkenavn det blir på dem.

Uansett utfall på konkurssaken for svenske Vreten AB skal det altså fortsatt selges tømmervogner og redskap hos Vreten Norge, og Anstensrud har visjonen klar for tømmersegmentet:

– Vi ønsker å skreddersy tømmerhengere for det norske markedet, sier han til traktor.no

Neste artikkel

Bala Agri overtar Vreten