Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sandhaug kjøper Multimaskin

Gjøvikbedriften Sandhaug AS, kjøper konkursboet etter Multimaskin i Oslo for styrke sin satsing på Lundberg redskapsbærere i Oslo-regionen. For å styrke den nasjonale satsingen, får de med seg Akershus Traktor.

Daglig leder Ole Hveem ( til venstre) i Akershus Traktor og daglig leder i Sandhaug AS, Rune Sandhaug skal samarbeide om å få flere Lundberg-maskiner ut til Norske kunder.
Daglig leder Ole Hveem ( til venstre) i Akershus Traktor og daglig leder i Sandhaug AS, Rune Sandhaug skal samarbeide om å få flere Lundberg-maskiner ut til Norske kunder.

Daglig leder Rune Sandhaug i Sandhaug AS kunne stolt fortelle at de endelig blir å finne med en avdeling i Oslo.

– Nærhet til kundene er kjempeviktig, spesielt når det gjelder avanserte maskiner. Våre kunder forventer problemfri drift til enhver tid, oppsummerer han.

– Det er kundene våre i området som har etterspurt dette, og nå er vårt svar klart forteller han til Traktor.

Samarbeid: Fra Venstre,  Per Ivar Hveem fra Akershus Traktor , Tor Amb og Hans Ola Sandhaug fra Sandhaug AS, daglig leder Ole Hveem fra Akershus Traktor og helt til høyre daglig leder Rune Sandhaug fra Sandhaug AS.
Samarbeid: Fra Venstre, Per Ivar Hveem fra Akershus Traktor , Tor Amb og Hans Ola Sandhaug fra Sandhaug AS, daglig leder Ole Hveem fra Akershus Traktor og helt til høyre daglig leder Rune Sandhaug fra Sandhaug AS.

Akershus Traktor med på laget

Daglig leder i Akershus Traktor Ole Hveem forteller at det ikke er tilfeldig at de nå går aktivt inn som en partner til Sandhaug AS

– Vi i Akershus Traktor ønsker å vokse, og et av de segmentene vi vil bli sterke i er innenfor vedlikehold av blant annet veg, park og anlegg samt innen kommunal sektor. Vi ser at vi får til mye med blant annet Valtra, men vi har ambisjoner om mer, og sånn sett passer dette oss perfekt. Ved å samarbeide med Sandhaug AS om salg og oppfølging av Lundberg redskapsbærere vil vi rett og slett få en bredere plattform forteller Hveem videre

Akershus Traktor vil rette fokuset sitt mot ettermarked i første omgang, men at også salg vil være en del av jobben de skal gjøre, der det er hensiktsmessig.

– Vårt motto,- Best på service, og det faktum at vi ser at mange av våre avdelinger har en stor del av omsetningen sin fra kunder som jobber i andre segmenter enn kun landbruk, gjør at dette nå er et naturlig steg videre sier Hveem

Partene er klare på at dette er et samarbeid de har stor tro på, siden selskapene utfyller hverandre.

Service over hele landet

Teknisk leder Hans Ola Sandhaug kan fortelle at Lundberg på denne måten blir til stede over større deler av landet.

- Norge er et langt land, med store avstander. Ved å knytte til oss en aktør som har mange lokasjoner, spredt over store deler av landet, får vi, og ikke minst kundene våre den service dekningen vi har behov for, oppsummerer han

Annonse

Akershus traktor øker tilstedeværelsen

Samtidig som det ble offentlig at Sandhaug AS og Akershus Traktor inngår et samarbeid, kunne Akershus Traktor også bekrefte at de skal åpne nye avdelinger i 2021. Først ut er Stenkjer i Trøndelag, som åpner dørene første juni, men det stopper ikke der, kan ledelsen i selskapet avsløre.

– Vi må være tilstede der kundene er, så enkelt er det egentlig forteller Ole Hveem.

Det betyr flere nyåpninger, i løpet av 2021. Hvor disse kommer, er ikke offentlig foreløpig.

Lundberg

Redskapsbærerne fra Lundberg er populære maskiner, spesielt til oppgaver som vedlikehold av plasser og veier i bymiljø. Den svenske produsenten leverer maskiner i størrelsene fire til åtte tonn, fordelt på fem modeller. Lundberg er eid av det Finske Lännen, som også produserer gravelastere, som er en moderne variant av de tradisjonsrike traktorgraverne.

Lundberg: Sandhaug AS vil sammen med Akershus Traktor øke tilstedeværelsen for Lundberg  redskapsbærere over hele landet. Den svenske produsenten har fem modeller mellom fire og åtte tonn i programmet.
Lundberg: Sandhaug AS vil sammen med Akershus Traktor øke tilstedeværelsen for Lundberg redskapsbærere over hele landet. Den svenske produsenten har fem modeller mellom fire og åtte tonn i programmet.

– Lundberg fokuserer på innovasjon, kvalitet og miljø i produksjonen av sine maskiner. Spesial og skreddersøm er også noe selskapet er gode på, og vi har et godt produkt som nå for enda bedre oppfølging oppsummerer Rune Sandhaug fra Sandhaug AS

Sandhaug AS

Sandhaug AS på Gjøvik ble etablert av Rune Sandhaug i 1996. Selskapet jobber primært med maskiner for vedlikehold, for eksempel feiemaskiner, veihøvler og redskapsbærere. Sandhaug omsatte i 2019 for om lag 62 millioner kroner, og hadde om lag 10 ansatte samme år.

Neste artikkel

Vaktmesterkompaniet valgte Valtra