Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Samson kjøper Gøma

Den danske produsenten av gjødselvogner Samson, kjøper selskapet Gøma

Samson kjøper opp produsenten Gøma, som gikk ut fra Samson for fem år siden
Samson kjøper opp produsenten Gøma, som gikk ut fra Samson for fem år siden

Ambisjonen er å skape Nordens største aktør innen håndtering av naturgjødsel. Dette skriver den danske Landbrugsavisen

Transaksjonen fant sted 10 september, og Samson Group AS overtok 100 prosent av aksjene i selskapet Gøma AS. Gøma vil fortsette som et separat datterselskap.

Målet med kjøpet av aksjeposten er selvsagt å konsolidere Gøma AS og Samson Agrolize AS til en enda sterkere aktør enn hva begge kan klare hver for seg. Geografisk fokus vil ligge i Danmark, Sverige og Norge skriver Samson i pressemeldingen som er gjengitt av Landbruksavisen.

Samson og Gøma gikk hver til sitt etter nærmere 40 års samarbeid høsten 2016, men har altså funnet tilbake til et nytt samarbeid.

Ikke intern konkurranse

Annonse

Det er innstramming av regler for håndtering av husdyrgjødsel i en lang rekke europeiske land, og utgifter til utvikling av nye, teknologisk avanserte maskiner som gjør at selskapene nå vil slå seg sammen igjen.

-Det gir ingen mening for hverken sluttkunder eller Gøma AS og Samson Agro AS som produsenter å konkurrere på produktutviklingen. Det gir ingen mening å bruke ressurser på å utvikle noe naboen allerede har laget, framfor å bruke naboens ressurser til å komme et skritt lengre enn man ville klart alene, skriver partene i pressemeldingen.

Det er Norwegian Agro Machinery AS som selger Samson i Norge. Gøma selges i Norge av Per Hatterud Maskin AS på Rudshøgda i Ringsaker.

Gøma og Samson blir igjen ett selskap, etter 5 år hver for seg.
Gøma og Samson blir igjen ett selskap, etter 5 år hver for seg.

Neste artikkel

Samson passerer 1 milliard i omsetning