Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Optum får AFS Connect

Case IH Optum oppgraderes, og får blant annet oppgradert hytte, oppgradert betjening og en rekke nye muligheter innenfor oppkobling både for eier og servicesenter.

Raffinerer: Case IH polerer sin Optum-serie, og gir den nye funksjoner. Hytta oppgraderes også.
Raffinerer: Case IH polerer sin Optum-serie, og gir den nye funksjoner. Hytta oppgraderes også.

Optum-serien ble lansert i 2015, og har vært en salgssuksess for Case IH. Nå oppgraders Optum, og får en rekke nye funksjoner. Den viktigste endringen er innføringen av AFS Connect, som er best kjent fra Case IH sine aller største modeller Magnum og Steiger. Optum AFS serien består av tre modeller med 250, 270 eller 300 hestekrefter. Alle leveres med den samme Case IH CVX trinnløse transmisjonen. Motoren i serien er den samme 6,7 liters sekssylindrede motoren fra FPT; med 24 ventilersteknikk og commonrail. Den nødvendige avgassrensinga besørges med et Hi-eSCR2 system som sørger for at Stage-V møtes.

A-stolpen: Skjermen som viser motor og transmisjonsdata, er flyttet til A-stolpen. AFS Pro 1200 berøringsskjemen  er den største nyheten, sammen med innføringen av AFS Connect systemet som betyr telemetrifunksjoner.
A-stolpen: Skjermen som viser motor og transmisjonsdata, er flyttet til A-stolpen. AFS Pro 1200 berøringsskjemen er den største nyheten, sammen med innføringen av AFS Connect systemet som betyr telemetrifunksjoner.

Foredlet og forbedret

Hytta er nydesignet, og har fått en rekke endringer. Det viktigste er innføringen av AFS-Connect,og den store AFS Pro 1200 berøringsmonitoren. Armlenet er også nytt, samt multifunksjonsspaken. Et nytt tablet-lignende display montert i A-stolpen på hytta som viser data fra motor og transmisjon. Standard er også telemetri pakken AFS Connect som gir toveiskommunikasjon til og fra traktoren, med overføring av sanntidsdata og en rekke andre funksjoner. Blant annet kan forhandleren koble seg til traktoren med eiers velsignelse, for å sjekke ut feilkoder og annet de måtte ha behov for. Eieren kan se data som posisjonsangivelse, drivstoffbeholdning og andre data traktoren samler inn.

Kjørespaken er endret, men den største nyheten er AFS Pro 1200 monitoren.
Kjørespaken er endret, men den største nyheten er AFS Pro 1200 monitoren.

Hytta er også gjort lysere og har større glassareal enn tidligere.

Klimaanlegget er også endret, og gir både bedret varme og kjøling. Flere dyser for luft vil gi en jevnere fordeling av ventilasjonslufta, og automatisk sonekontroll avlaster operatøren. Nytt stoff innvendig i hytta bidrar ikke bare til å øke følelsen av komfort og eksklusivitet, men bidrar også til et støynivå på rekordlave 66 desibel. Hytta har også mer oppbevaringskapasitet enn tidligere. Kjøleboksen under passasjersetet er større, og en rekke nye usb-porter gir strøm til dingser og utstyr føreren har behov for å ha med seg

Kjørepedalen er også fornyet, og den gir bedre presisjon ved kjøring i lav hastighet ifølge Case IH. Den er også endret for å gi bedre egenskaper for eksempel på vendeteigen, og ikke minst langs veien.

Fra førersetet er det lagt enda mer vekt på god sikt enn tidligere. Dermed har traktoren fått endret design på skjermer, og vindusviskeren er endret for å gi bedre sikt i regnvær. Det er også tilgjengelig inntil 14 led-lyskilder fra fabrikken, for å bedre egenskapene i mørke.

Neste artikkel

Ålgård åpnet Case IH senter