Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lars Wear blir direktør i HCP Nordic

Tar over etter Johan Prior Knock

Ny adm. dir: Lars Wear blir ny administrerende direktør i HCP Nordic. (Arkivfoto: Dag Idar Jøsang)
Ny adm. dir: Lars Wear blir ny administrerende direktør i HCP Nordic. (Arkivfoto: Dag Idar Jøsang)

Lars Wear, som i dag er administrerende direktør i HCP Norge og salgsdirektør for selskapets aktivitet i Danmark, Norge, Sverige og Finland, tar over styringen av den danske traktorimportøren.

Lang overgangsperiode

Johan Prior Knock, som har vært administrerende direktør i HCP de siste to årene, kom fra jobben som styreleder i bedriften, og skulle egentlig kun ha stillingen i en overgangsperiode til ny direktør var på plass. Det har tatt to år, men nå er altså norske Wear klar for jobben.

- Vi har gjennomført en rekke tiltak de siste to årene, som har styrket HCP, og det er også gjort andre tiltak som vi ikke har sett effekten av ennå. Det er fortsatt mye som skal gjøres, og man kan alltid diskutere timingen for et lederskifte, men vi har nå satt en klar retning for HCP Nordic, som jeg sammen med den nye ledelsen aktivt vil arbeide videre med, forteller Knock ifølge en pressemedling fra HCP.

Norsk bonde

Lars Wear presenterer seg selv som en bonde fra Norge, som har gjort karriere innen salg av traktorer og maskiner. Han driver hjemgården sammen med familien, og han vil fortsatt delta i driften når har har fri fra jobben som direktør i HCP.

Wear startet sin karriere innen traktorbransjen med import av maskiner fra USA, før han ble avdelingsleder i Lena Maskin i 1993. Siden har han vært innom Lantmännen Maskin, med ansvar for Claas i Norge. I 2008 kom han til HCP Norge, og overtok ledelsen av selskapet som selger Deutz-Fahr, Zetor, Krone og Iseki.

- Det skjer store endringer i landbruksmaskinbransjen nå. HCP har snart 150 års erfaring bak seg, og er fast besemt på også å spille en rolle i fremtiden. Mange av endringene i bransjen påvirker hele Norden, så med ansvaret for alle HCPs markeder kommer jeg til å stå midt oppi det, og den utfordringen gleder jeg meg til, sier Wear i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Nye ansikter i HCP

LES OGSÅ: Harald Grønvold AS blir HCP forhandler

Neste artikkel

Flest røde i stille juli