Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kjempestreik hos John Deere

Ansatte hos John Deere føler seg dårlig behandlet, og går til streik for første gang på 35 år.

Streik: 10 000 ansatte hos John Deere på 14 ulike steder i USA streiker for mer rettferdig behandling
Streik: 10 000 ansatte hos John Deere på 14 ulike steder i USA streiker for mer rettferdig behandling

De ansatte hos maskinprodusenten John Deere går til streik. Det melder en rekke nyhetsmedier, som The Guardian. Streiken omtales som den største i amerikansk privat sektor på 2 år, og omfatter over 10 000 arbeidere på 14 fabrikker over hele USA., blant annet i Iowa, Illinois, Kansas, Colorado og Georgia.

Urettferdig fordeling

Arbeiderne, som er organisert i UAW (United Auto Workers) føler seg urettferdig behandlet,. De mener de blant annet gjennom pandemien har jobbet hardt, med utstrakt bruk av overtid. Det fortelles om arbeidsdager på 10-12 timer og arbeid på lørdager. Selskapet på sin side har gjennom samme perioden hatt rekordhøy profitt. Likevel presiserer arbeidere som ikke vil stå fram med navn, at det i like stor grad dreier seg om dårlig behandling som tall og penger.

UAW støtter streiken

UAW United Auto Workers er en stor fagforening med over 390 000 medlemmer innen bilindustri, luftfart og innen landbruksindustri. Følgende støtte til streiken finnes på unionens hjemmeside.

-Våre medlemmer som jobber hos John Deere streiker for muligheten til en anstendig lønn, mulighet for å pensjonere seg med verdighet og utarbeidelse av rettferdige regler i arbeidslivet. sier Chuch Browning som er visepresident og direktør i UAW sin avdeling for ansatte i landbruksmaskinindustrien.

- Vi er forpliktet til å forhandle til våre medlemmers mål er oppnådd avslutter Browning sin uttalelse.

Neste artikkel

New Holland inntar igjen tronen i Danmark