Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bygger stort Claas-delelager i Skåne

Skal forsyne Sverige, Norge, og deler av Danmark med reservedeler.

Onsdag denne uken tok Swedish Agro Machinery det første påleslaget på det som skal bli deres nye verksted, utstillingshall og hovedkontor, i Skurup i Skåne. Det skriver selskapet i en pressemelding. Bygget skal også huse et reservedelslager som skal forsyne både Sverige og Norge, i tillegg til de danske forhandlerne på Sjælland og Bornholm.

Smales på ett sted

Bygget reises i tre etapper. Første etappe omfatter reservedelslageret på 3 600 kvadratmeter, som skal stå klart innen skuronna 2018. Andre etappe består av 900 kvadratmeter serviceverksted med sveiseverksted og vaskehall, som skal stå ferdig i november. I april 2019 skal 600 kvadratmeter utstillingshall og 2000 kvadratmeter kontorer være klart til innflytting.

- Det er en styrke å samle verksted, reservedelslager og hovedkontor under ett og samme tak, fordi virksomhetene da kommer nære hverandre. At vi får et nasjonalt reservedelslager allerede til årets skuronn gjør at vi kan holde en høyere servicegrad, sier Björn Pettersson, administrerende direktør i Swedish Agro Machinery.

Annonse

Swedish Agro Machinery skriver i pressemeldingen at reservedelslageret er en milepæl i Danish Agro Machinerys etablering i Norden og Baltikum. Selskapet inngikk i februar 2016 en avtale med Claas, og 1. oktober samme år overtok datterselskapene Swedish Agro Machinery og Norwegian Agro Machinery agenturene for Claas i sine respektive land. 1. januar 2017 overtok Danish Agro Machinery agenturet for Claas i Danmark.

Blir hovedforsyning for Norge

Reservedelsansvarlig hos Norwegian Agro Machinery, Inge Andersen, skriver i en e-post til traktor.no at Claas-deler i dag kommer til Norge direkte fra Claas sitt lager i Hamm i Tyskland, og at lageret i Skurup vil overta hovedforsyningen av deler til Norge når det står klart. Lageret vil ifølge Andersen ha en høy dekningsgrad, men dersom det er behov for deler som ikke er lagerført der vil dette fortsatt hentes direkte fra Tyskland.

- Vi har flere løsninger for levering, blant annet ekspress over natt med fly innen 48 timer, eller på ukesordre. Dette er tjenester som fungerer utmerket, og som fortsatt vil være tilgjengelige etter åpning av lageret i Skurup, skriver Andersen.

Neste artikkel

Claas-traktor hos Sixt bilutleie