Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Akershus Traktor inntar Sarpsborg

Akershus Traktor er på offensiven, og har varslet flere nyåpninger i 2021. Nå er selskapet på plass i Sarpsborg, etter et oppkjøp av den tradisjonsrike bedriften AB Landbruk.

Familie: Torbjørg Synnøve Bergerud  valgte å selge familiebedriften til Akershus Traktor. Ole Hveem ( bak til venstre ) er fornøyd med å kunne overta en bedrift med lange tradisjoner, med en flott beliggenhet i Sarpsborg. Til høyre Pål Andreas Bergerud.
Familie: Torbjørg Synnøve Bergerud valgte å selge familiebedriften til Akershus Traktor. Ole Hveem ( bak til venstre ) er fornøyd med å kunne overta en bedrift med lange tradisjoner, med en flott beliggenhet i Sarpsborg. Til høyre Pål Andreas Bergerud.

AB Landbruk har siden 1996 vært til stede på Kampenesmosen Industrifelt i Sarpsborg. Familiebedriften til Andreas og Torbjørg Bergerud ble etablert så tidlig som i 1979, men da med reprasjon av biler som virksomhet. Etterhvert ble landbruksmaskiner det viktigste og bedriften har blant annet vært kjent for sine egenproduserte stråskillere og tømmervogner. Selskapet hadde et stort fokus på maskiner og utstyr til skogsdrift, basert på landbrukstraktorer. De siste tjue årene, var dette hovedproduktene til bedriften. Etter Andreas Bergerud sin bortgang tidligere i år, var flere alternativer aktuelle. Likevel falt eierne ned på at et salg til Akershus Traktor ville være mest hensiktsmessig.

Historie: AB Landbruk er kjøpt opp av Akershus Traktor, som etablerer nytt utsalg i lokalene i Sarpsborg
Historie: AB Landbruk er kjøpt opp av Akershus Traktor, som etablerer nytt utsalg i lokalene i Sarpsborg

Torbjørg Synnøve Bergerud forteller at det for dagens eiere var viktig at det ble videreført en landbruksbasert virksomhet, som kan ta vare på det som er skapt gjennom nesten 40 år.

– Å drive frittstående er ikke noen 9-16 jobb. Det blir en livsstil, som involverer hele familien forteller Torbjørg Bergerud, som i alle år har hatt ansvar for regnskap og økonomi i familiebedriften.

Fra Akershus Traktor sin side, var det ønskelig med en tilstedeværelse i tidligere Østfold.

- Landbruket står sterkt her, og det er også en voldsom utvikling innen annet næringsliv, som gjør at vi mente tiden var moden for å etablere oss, forteller Ole Hveem, som er daglig leder i Akershus Traktor.

- Beliggenheten var også attraktiv, med en stor tomt sentralt inntil hovedferdselsåren mellom Sarpsborg og Rakkestad. Her har vi plass til utstilling, og lokaler vi kan vokse i, så dette blir bra forteller Hveem videre.

Fullsortiment - unntatt traktor

Akershus Traktor vil fokusere på hele redskapslinja si i Sarpsborg. Maskiner og redskaper fra blant annet Globus, Underhaug og Rekord som er Norske samt Kuhn, Hardi, Sulky, Pöttinger og tilhengere fra Gigant vil bli solgt og levert fra den nye avdelingen.

– I tillegg vil vår satsing på redskapsbærere fra Lundberg og minilastere fra Giant være veldig aktuelle. I regionen har vi en rekke industribedrifter og befolkningssentra der dette er høyaktuelt utstyr. Ikke minst for entreprenører som er en viktig kundegruppe for oss. For eksempel ser vi at fjernstyrte gressklippere og annet utstyr tilpasset den profesjonelle entreprenøren stadig har stigende interesse, forteller salgssjefen i Akershus Traktor, Per Ivar Hveem.

Noe traktormerke å selge i området har ikke Akershus Traktor. Valtra, som selskapet har stor suksess med ellers i landet, er det Eiksenteret i Sarpsborg, et lite steinkast unna som har rettighetene til.

– Men brukte traktorer, altså innbyttemaskiner vil vi selge også fra avdelingen i Sarpsborg. Både delelager, verksted og butikklokaler er en del av det man overtar fra AB Landbruk. Dermed vil klargjøring og mindre utbedringer kunne foretas lokalt, og ikke minst vil vi levere deler og komponenter raskt, fra et lokalt lager. Det vet vi mange er opptatt av forteller Hveem

Akershus Traktor tar sikte på å være på plass etter ferien, altså i begynnelsen av august.

– Ja, nå skal vi male og profilere litt og gjøre klar til å ta imot gamle og nye kunder kan Jon Eilert Andersrød fortelle.

Han er kornbonde selv og selger med mange års erfaring fra landbruksbransjen, og vil også fungere som plassansvarlig i Sarpsborg. I oppstartsfasen vil det bli innleid mekaniker som har mange års erfaring, så Akershus Traktor vil utføre service og reparasjoner på de fleste merker fra åpningsdatoen.

– Vi må også gjøre en jobb for å integrere det gamle varelageret fra AB Landbruk i våre systemer, og det tar nødvendigvis litt tid. Men vi er allerede på plass, og har allerede levert redskaper som Hardi sprøyter, Sulky gjødselspredere og Hakki Pilke-produtker. Ikke minst har vi allerede levert brukte traktorer i distriktet. Vi server kundene fra og med nå selv om det jobbes med å klargjøre lokalene, forsikrer Andersrød

Også i Knapstad, rett utenfor Ski i Follo har Akershus Traktor etablert et salgskontor. Her trekker man veksler på samarbeidet man har gående med Mørk Maskin, som er importør av Gigant tilhengere i Norge.

Follo: På Knapstad har Akershus Traktor etablert seg sammen med Mørk Maskin. Fra venstre Jon Eilert Andersrød selger i Akershus Traktor, i midten Hans Anton Mørk fra Mørk Maskin og til høyre salgssjef i Akershus traktor, Per Ivar Hveem
Follo: På Knapstad har Akershus Traktor etablert seg sammen med Mørk Maskin. Fra venstre Jon Eilert Andersrød selger i Akershus Traktor, i midten Hans Anton Mørk fra Mørk Maskin og til høyre salgssjef i Akershus traktor, Per Ivar Hveem

– Regionen vi kjenner som tidligere østfold fylke er stor, mye større enn mange er klar over. Det er viktig for kundene våre å kunne møte oss der de bor, og ikke måtte kjøre lange avstander. Når vi nå har fått til et samarbeid med Mørk, som også inkluderer verkstedtjenester, hjelp til delelager og logistikk, så ser vi jo at det fungerer bra forteller Per Ivar Hveem i Akershus Traktor

I Follo er man allerede på plass.

Neste artikkel

Har Valtra en stor nyhet?