Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

A-K Maskiner skal selge Arctic Cat

Inngår avtale med Erling Sande AS om distribusjon av ATV-er.

ATV-avtale: Thommas Fylling (t.v.), produktsjef hos Erling Sande AS, og Erik Grefberg, administrerende direktør i A-K Maskiner, tar hverandre i hendene over distribusjonsavtalen.
ATV-avtale: Thommas Fylling (t.v.), produktsjef hos Erling Sande AS, og Erik Grefberg, administrerende direktør i A-K Maskiner, tar hverandre i hendene over distribusjonsavtalen.

A-K Maskiner har nylig inngått en distribusjonsavtale med Erling Sande AS, som innebærer at 16 avdelinger i landbruksmaskinkjeden blir forhandler av ATV-er og UTV-er fra Arctic Cat, Hisun og Access. Erling Sande AS er totalleverandør av firehjulinger, med ulike merker som retter seg mot flere prissegmenter.

– A-K Maskiner er en perfekt samarbeidspartner for våre merkevarer innen terrengkjøretøy. Vi er svært tilfredse med å etablere 16 nye forhandlere i regioner kundene har savnet distribusjon av merkene Arctic Cat, Hisun og Access, sier produktsjef hos Erling Sande AS, Thommas Fylling.

Kjørte pilotprosjekt

Administrerende direktør Erik Grefberg, sier til traktor.no at A-K Maskiner de siste par årene har hatt en stor opprydding i hvilke merker og produkter de forhandler. Blant annet avsluttet de i sommer samarbeidet med minilasterprodusenten CSF Multione. Dermed åpner det seg mulighet for å ta inn nye produkter, som gjennom samarbeidet med Erling Sande AS.

Før avtalen ble inngått ble konseptet testet på en av A-Ks avdelinger, og ifølge Grefberg ga det gode resultater.

– A-K maskiner har kjørt en pilot på dette konseptet. Piloten ble kjørt ved A-K Vigeland med stort hell, og dette beviste at A-Ks kundegruppe ønsker seg en godt skolert faghandel med tilhørende verksted når de skal handle ATV/UTV, sier Grefberg.

Fyller ut forhandlernettet

A-K Maskiner eier 24 avdelinger rundt om i landet, og i tillegg er 15 privateide bedrifter tilknyttet A-K gjennom forhandlerkontrakter. Av disse totalt 39 lokasjonene er 16 valgt ut til å forhandle ATV-er, basert på hvor Erling Sande ikke er godt dekket av sitt eksisterende forhandlernett. I første omgang er det avdelingene Kløfta, Hønefoss, Fannrem, Leknes, Hokksund, Skien, Vigeland, Nærbø, Gjøvik, Haugaland, Voss, Eide, Ørsta, Vinstra, Stange og Berg/Sømna som inngår i avtalen.

På spørsmål om fordelingen mellom A-Ks heleide og private forhandlere blant ATV/UTV-avdelingene, svarer Grefberg at tilfeldighetene ville ha det til at Erling Sandes ønsker om forhandlerlokasjoner kun traff A-Ks heleide avdelinger i denne omgang. Han legger til at den privateide avdelingen i Årdal allerede er forhandler for Erling Sande, og at det med tiden kan være aktuelt å utvide samarbeidet. Også da er det den geografiske plasseringen som blir viktig, og alle A-Ks avdelinger vil i så fall bli vurdert.

– Vi kommer til å følge utviklingen tett, for å så diskutere en eventuell utvidelse av distribusjonen med vår partner Erling Sande på et senere tidspunkt, sier Grefberg.

Neste artikkel

Jevn fordeling på røde og blå