Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Zetor kastet sløret

To nye serier og ansiktsløftning på flere fronter.

Zetor viser muskler på verdens største landbruksutstilling, Agritechnika. Der avslører den tsjekkiske traktorprodusenten at de kommer til å utvide fra fire til seks serier, og snart kommer de også med sin første traktor med trinnløs transmisjon.

ITALIENSK DESIGN

Både de eksisterende og nye seriene har fått et nytt og moderne design. «Zetor by Pinifarina» vil det hete i markedsføringen. Referansen er til det italienske designstudioet som tidligere har designet biler for Ferrari.

Les også: Nytt designkonsept fra Zetor

– Målet vårt det kommende året er å øke markedsandelen ved hjelp av moderne traktorer og styrke Zetors posisjon på viktige markedet. Men vi kommer verken til å glemme våre nåværende kunder eller å oppgradere sortimentet vårt, sier Adam Zert, som er direktør for salg og markedsføring hos Zetor.

Småtraktorer: Zetor satser ikke bare større, de lanserer nye Major-modeller og kommer også med en ny småtraktor. Foto: Produsenten

TRE SYLINDRE OG 49 HK

På Agritechnika kan man naturligvis se den sekssylindrede Zetor Crystal, som fås med 144 eller 163 hestekrefter. Den ble i sommer lansert med slagordet «Hardtarbeidende».

Les også: Nå får alle Zetor-er røde felger

I den andre enden av produktspekteret presenterer Zetor prototypen av en helt ny serie mindre traktormodeller. Prototypen er utstyrt med en tresylindret motor på 49 hestekrefter. Traktoren vil få en mekanisk girkasse med full synkronisering, åtte gir framover, åtte bakover og en maksimal hastighet på 30 km/t. Modellserien er beregnet på hobby- og fritidsbønder.

Ny front: Zetor fornyer seg på flere fronter. Foto: Produsenten

Annonse

NY MAJOR

Fram til i dag er det Zetor Major, med 61 eller 76 hestekrefter, som har vært den minste modellen. Den kommer også i en oppdatert versjon og nye varianter i nærmeste fremtid. Her kommer kundene til å få velge mellom en mekanisk 12+12 girgasse, eller en variant med totrinns powershift, 24 gir framover og 12 bakover og powershuttle.

VIDEO: Her er Norges første nonstop-presse

Alle nye modeller vil få en 120 liters dieseltank og en maksimal hastighet på 40 km/t. Major har vært populær helt siden den kom på markedet for et par år siden, og med nye oppdateringer tror Zetor på enda større suksess.

PASSER NORGE

– Vi er glade for og imponerte av Zetors enorme vilje til utvikling. Det høres kanskje litt merkelig ut, men jeg er spesielt glad for at Zetor viser at de ikke har glemt sine tradisjonelle nordiske kunder. Det er bønder med mindre gårdsbruk med begrensede krav til traktorene, og som proiriterer ekstrem driftssikkerhet og lave servicekostnader. Den typen kunder har vi mange av, sier Lars Wear, som er direktør for HC Petersen Norge.

Trinnløs: Om ikke lenge lover Zetor trinnløs transmisjon. Foto: Produsenten

TRINNLØS TRANSMISJON

Mens Zetor for øyeblikket kan levere traktorer fra 61 til 163 hestekrefter i fire ulike modellserier, er det altså Zetors intensjon å levere seks modellserier med ytelse fra 49 til rundt 200 hestekrefter.

Les også: Trøndelag Traktor blir HCP-forhandler

Zetor letter litt på sløret og forteller at de også snart lanserer de første Zetor-modellene med trinnløs transmisjon, noe som betyr at traktorprodusenten for alvor kaster seg inn i markedet for mellomklassetraktoren.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin