Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Verdensrekord i lavt drivstofforbruk

Case IH Steiger 620 slår alle rekorder

Lønnsomt: Drivstoff-effektive traktorer sparer bonden for unødig høye diesel-kostnader. Foto: Case

Resultatet fra testen av Steiger 620, hjultraktoren som er lik som den beltetrukne Quadtrac 620, har i offisielle målinger nylig bevist at den er den mest drivstoff-økonomiske traktoren med den største trekkkraften i trekkbommen som noen sinne er testet.

Trippel rekord

Testene er utført ved traktor-test-laboratoriet ved universitetet i Nebraska, stedet hvor alle traktorprodusenter får målt traktorenes offisielle yteevne.

Traktoren har satt ny rekord både når det gjelder drivstoffeffektivitet på trekkbommen, hestekrefter på trekkbommen og maksimal trekkraft.

Utover at traktoren har flere hestekrefter enn noen annen traktor som er målt, 594,08 totalt, kan den også overføre trekkraften til underlaget. Ifølge en pressemelding fra Case er drivstoff-forbruket på trekkbommen så lavt som 242 g/kWh. Ved 75 prosent av maksimal trekk-kraft er forbruket 257 g/kWh.

– Med så lavt forbruk er det klart at både er effektiv og har lave kostnader knyttet til diesel og AdBlue, fremhever Ulrich Sommer, markedssjef for Case IH Steiger.

Lavere dieselutgifter

Annonse

Markedssjefen trekker også fram at den neste største Steiger-modellen, 580, har vist liknende kvaliteter. Denne modellen scoret nest best på drivstofføkonomi på trekkbommen med et forbruk på bare 243 g/kWh, noe som er over seks prosent mindre enn nummer to i samme effektklasse.

Motorene i Case IH Steiger og Quadtrac blir fremstilt av Case IHs søsterselskap FPT. Motorene trenger verken filter til å rense eksosen eller reinbrenningspause og har et service-intervall på 600 mellom oljeskiftene.

– Det betyr at motorene har i gjennomsnitt 2,2 prosent lavere omkostninger til diesel og AdBlue over hele spennet fra 370 til 620 hestekrefter i Steiger-serien sammenliknet med tilsvarende modeller fra konkurrentene våre, sier Sommer.

Neste artikkel

VIDEO: Gras, ku og jakt - og pløying i snø