Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Traktorforhandlerne byr inn til vårdager

Sving innom din lokale maskinforretning i helga!

Våronna nærmer seg med stormskritt flere steder i landet (Foto: Arkivfoto, Traktor)
Våronna nærmer seg med stormskritt flere steder i landet (Foto: Arkivfoto, Traktor)

Våronna er allerede i gang enkelte steder i landet. Tida framover er av de bedre gjennom året. Med storharva spent for skal hestekreftene under traktorpanseret virkelig få sine mange bein å gå på. En rekke landbruksmaskinforhandlere byr i helga inn til vårdager hvor det er mulighet for både prøvekjøringer og besiktigelse av nyheter.

Aktiv helg hos Felleskjøpet

Felleskjøpet er på rundtur med sin traktorkaravane denne uka. I dag, fredag 5. april besøker de Felleskjøpet Vikeså. Med seg har de traktorer i John Deere 5R-serien som det vil være mulighet for å prøvekjøre.

Felleskjøpet Agri arrangerte tidligere denne uka, gjødseldag ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet. Felelskjøpet Agri fortstetter turneen i Akershus-området med vårdager på FK Holstad like utenfor Ski. Det faglige programmet for dagen er høstkornmøte fra kl 13.00-14.30, hvor det blant annet blir presentasjon og debatt rundt sopp- og ugrassprøyting, fangvekster og gjødslingsstrategier i kornproduksjonen.

Hos Felleskjøpet Bø blir det våronn-klargjøring. Arrangementet foregår på Søve Videregående skole, og det vil bli gjennomgått vedlikeholdstips på traktor og våronnredskap. Kverneland stiller med representant som vil demonstrere bruk og innstilling av både teig- og vendeplog.

Fellskjøpet Rogaland og Agder er allerede i gang med sine arrangangementer. I dag, 5. april, vil det imidlertid foregå både pløying, gjødsling og såing i Kvinneherand, nærmere bestemt hos gardbruker Magne Hjemeland. Felleksjøpet stiller med utstyr fra blandt anent Kverneland, Kivi-Pekka og Väderstad.

Nyåpning av A-K Westreng Maskin

A-K Maskiner har som tideligere omtalt, kjøpt opp gamle Westreng Maskin AS. Det er nå tid for åpning av A-K Westreng Maskin i Bjørkelangen. Fredag og lørdag denne helga kliner de til med både nyåpning og vårdager.

Hos A-K Westreng Maskin blir det moro for store og små. Fredag og lørdag blir det utstilling av traktorer fra New Holland og Case IH, Arctic Cat ATV, i tillegg til Amazone, Duun, Potila med mer. Rallykjører, Henning Solberg kommer også på besøk- det blir signering av capser og kanskje også en ikke så liten burnout.

Annonse

Eiksenteret byr på Bondebabes

Eiksenterene på Kløfta og på Bjørkelangen holder også vårdager fredag og lørdag. På Bjørkelangen blir det mulighet for prøvekjøringer av Fendt og Massey Ferguson.

EIK-puben holder åpent fra fredag kl 18.00. På lørdag 6. april kommer Bondebabes og Gamlefar og Goggen fra Gråtass filmene, det blir Aurskog-Høland mesterskap i motorsagkasting og Tråtraktor-Rally.

Vårdagsturne hos Akershus Traktor

Akershus traktor holder vårdager på avdelingene Jessheim og Revtal, fredag og lørdag. Akershus Traktor på Jessheim holder helga åpen for å få prøvekjøre Valtra A Hitech 4 med den nye Powershift-girkasse som tidligere er omtalt av Traktor.

Utover i kommende uke og resten av måneden, vil Akershus Traktor holde vårdager ved samtlige av sine avdelinger. Se hjemmesidene for mer informasjon om når arrangementet skjer nær deg.

Prøvekjøring og gode råd hos Norwegian Agro

Norwegian Agro holder vårdager hos Østfold Traktor i Rakkestad, og Lena Maskin avdeling Lena og avdeling Akerhus, denne helga.

Hos Østfold Traktor kommer det i dag produktspesialister fra Norwegian Agro som vil fortelle om Claas-traktorene og landbruksredakap fra finske Multiva. Det vil sjølsagt bli mulighet for prøvekjøring av Claas-traktorer.

Neste artikkel

MF-kompakte tetter gapet