Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Traktor kårer Årets landbruksvideo 2017

Gjentar suksessen fra i fjor

Kåringen av Årets landbruksvideo har de siste årene resultert i en rekke meget gode videoer som viser variasjonen i det norske landbruket fra sin beste side. For den landbruks- og traktorinteresserte har det vært en fryd hver gang ett nytt bidrag har dukket opp på Traktors nettsider.

Fire kåringer

KONKURRANSEREGLER

Det er til sammen fire kategorier: Vi kårer Årets våronnvideo, Årets slåttonnvideo, Årets innhøstingsvideo og Årets landbruksvideo. Bildemateriale fra de tre førstnevnte kan inngå i Årets landbruksvideo, som er hovedkåringen.

Frist for innsending av bidrag til Årets våronnvideo er 1. juli, Årets slåttonnvideo har frist 1. september, Årets innhøstingsvideo må sendes inn til 29. oktober (utsatt fra 15. oktober) og Årets landbruksvideo har frist 15. november (utsatt fra 1. november).

Videomateriale sendes til redaksjon@traktor.no via filemail.com eller lignende fildelingsprogram. VIKTIG: Bidrag som allerede er publisert (for eksempel på Youtube), eller publiseres før bidraget legges ut på traktor.no, er ikke kvalifisert til å delta.

Det er innsenders ansvar å ha gyldig rettighet/lisens for musikk som brukes i videoen.

Bildematerialet må være tatt i Norge og stamme fra 2017.

Du kan kun delta med video du selv har fotografert, og én innsender kan delta med maksimalt ett bidrag per kåring.

Anbefalt lengde på video er 2-3 min. Maks tillatte lengde på våronn-/slåttonn-/innhøstingsvideo er 3 minutter. Maks lenge i Årets landbruksvideo er 4 minutter.

Navn på personer i videoene må være med hvis personene er identifiserbare. Det er innsenders ansvar å sørge for å få tillatelse til offentliggjøring av eventuelt andre personer i videoene.

Personopplysninger vil bli lagret i forbindelse med bilder som arkiveres i Tun Medias fotoarkiv.

Ved bilder av barn må foreldre samtykke på barnets vegne inntil barnet er 15 år.

Arrangørene av konkurransen forbeholder seg retten til å offentliggjøre innsendte bilder samt bruke bildene i egne kommunikasjonskanaler.

Etter fjorårets suksess kjører vi også i år i gang kåring av Årets landbruksvideo, etter samme mal som i 2016. Det vil si at det kåres vinnere av henholdsvis Årets våronnvideo, Årets slåttonnvideo og Årets innhøstingsvideo. Deretter får man mulighet til å sende inn en video som omfatter hele vekstsesongen, altså Årets landbruksvideo. Frister for innsending av bidrag til de ulike kåringene finner man i faktaboksen under. Der står også reglene for deltakelse i kåringen.

Vant på variasjon

For å få inspirasjon til å lage Årets landbruksvideo kan det være kjekt å ta en titt på fjorårets vinnerbidrag, laget av Halvard Bøe. Videoen hans kan sees øverst i saken. Juryens beskrivelse av fjorårets vinnerbidrag lød som følger:

"Hallvard Bøe har laget en imponerende film som viser mye av det en bonde holder på med gjennom et år. Han tar oss blant annet med på lamming, eggpakking, skogsarbeid og mekking i tillegg til slått, møkking og transport av rundballer. Det er inspirerende å se sauene myldre i kulturlandskapet, og samholdet når bøndene stiller opp med traktorer i 17. mai-toget. Allsidigheten i filmen og i bondehverdagen driver filmen godt framover. En verdig vinner!"

Kule premier

Bøe vant for øvrig også kåringen i 2015, og kan dermed kalles en premiegrossist hva gjelder landbruksvideoer!

Annonse

Også i år vil det bli kule premier, men hva disse er vil ikke bli avslørt før senere! Traktor-redaksjonen kan uansett love heder og ære til vinnerne, og gleder seg til å se hva landbruks-Norge har å by på i år!

Se også: Erlend og Sindre lagde Årets våronnvideo 2016

Se også: Årets slåttonnvideo 2016 er laget på Stord

Se også: Dette er årets råeste innhøstingsvideo (2016)

Neste artikkel

VIDEO: Tilbakeblikk på Årets landbruksvideo