Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

SDF leverer rekordresultat

SDF-gruppen, som blant annet står bak traktormerket Deutz-Fahr og Same melder om rekordresultat i 2020.

Bra resultat: SDF fikk et bra resultat i 2020. I Norge venter kundene på nye 5 TTV som er underveis.
Bra resultat: SDF fikk et bra resultat i 2020. I Norge venter kundene på nye 5 TTV som er underveis.

En salgsinntekt i 2020 på over 1 146 millioner Euro, og et resultat i primærdriften ( EBITDA )på 9,5% er det beste i selskapets historie. Selskapet har investert 57 milloner Euro i forskning og utvikling. Dette er brukt på blant annet utvikling av nye produkter og teknologier for eksempel innen bærekraftig landbruk.

SDF-gruppen produserer omlag 14 500 traktorer i året i Europa, og er dermed den fjerde største bak CNH, Agco og John Deere. Selskapet skriver i sin årsmelding at selv om pandemien har gitt en rekke utfordringer for selskapet, har man også klart å vri noen av ulempene til sin fordel. En vesentlig raskere takt på digitaliseringsprosesser nevnes som et eksempel på dette.

Sterke i Tyskland

I Deutz-Fahr sitt hjemmemarked Tyskland, står merket svært stødig. I Italia er varemerket Same mest populært. Traktormerkene Hürlimann og Lamborghini er også eid av SDF-Gruppen.

I Tyskland solgte Deutz Fahr 2645 solgte traktorer og sikret seg dermed 8,5 prosent markedsandel og tredjeplass på salgsstatistikken. Selv om traktorregistreringene falt omlag 3,5% i Europa i 2020, så klarte SDF å øke sine markedsandel med nesten 1 prosent, til 10,7 prosent.

Deutz- Fahr 8280 TTV  var enda en ny modell fra SDF i 2020.
Deutz- Fahr 8280 TTV var enda en ny modell fra SDF i 2020.

SDF opplever også svært positive signaler fra blant annet Kina, der de forventer seg en høyere vekst enn markedsgjennomsnittet. Videre har man også god framgang i både India og Tyrkia, som er svært viktige marked for produsenten.

Økt takt i Italia

Selv om hovedkvarterer i administrasjonen Treviglio startet 2020 med å være stengt i to måneder, fra 24 februar, endte året med at de ansatte hele 230 nye arbeidere Dette var nye hender innen både administrasjon og i produksjonen. Totalt har SDF-gruppen 4040 ansatte.

Neste artikkel

A-K Hokksund blir Røsholt Maskin