Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Samson får nytt fremdriftssystem

Samson HPD er et nytt system som gir vogna framdrift under vanskelige forhold eller i vanskelig terreng.

Hjelpedrift: Det nye systemet gir framre eller mellomste aksel drift ved behov.
Hjelpedrift: Det nye systemet gir framre eller mellomste aksel drift ved behov.

Samson har kommet opp med et nytt system som gir gjødseltankvognene hjelpedrift. På 2-akslede tankvogner får den framre akslingen drift, mens på treakslede vogner er det den mellomsta akselen som hjelper til med framdrifta

Basert på reimer

HPD systemet fra Samson fungerer via et spesialutviklet og enkelt, men robust remsystem som monteres si sammen med pumpa på vogna. Den får uansett kreftene fra traktorens pto-uttak. Systemet regulerer effekten helt automatisk, og sørger for enkel og komfortabel bruk. Systemet styres via Samson sin Slurrymaster 8000, der føreren enkelt legger inn hva slags hjelpe-effekt han ønsker, før systemet selv tilpasser hastighet til traktorens hastighet.

Trekkraft når det gjelder

Samson sitt nye HPD-system gir en effekt på 55 kilowatt kontinuerlig, og opp til 125 kilowatt som intermittent drift, i inntil 30 sekunder ved hjelp av en boost-funksjon. Det betyr at føreren selv kan løse problemer som fastkjøring, og spare tid.Systemet bidrar også til å minimere kjøreskader, siden sluring minimeres.

Hjelpedrift: Samson gir 55 kilowatt kontinuerlig og inntil 125 kilowatt i en slags powerboost-funksjon.
Hjelpedrift: Samson gir 55 kilowatt kontinuerlig og inntil 125 kilowatt i en slags powerboost-funksjon.

Utfyller eksisterende system

Samson har i over 20 år hatt systemer for hjelpedrift på sine tankvogner. HWD systemet har hatt visse begrensninger, noe vi nå løser med det nye HPD-systeet. Dermed kan enda fler av Samson sine kunder få fordelene av å benytte hjelpedrift under vanskelige forhold forteller produsenten.

Annonse

Løsningen får sin offisielle verdenspremiere på SIMA messen i Frankrike mellom 6. og 10. november sammen med andre nyheter fra Samson.

Fron Traktor Service AS, Solberg Mek Verksted AS, Røsholt Maskin AS og Ritro AS selger Samson i Norge.

Neste artikkel

Samson får seksjonskontroll