Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Økt interesse for VF-dekk

Hos NDI Norge AS er det økende interesse for en rimelig serie VF-dekk fra dekkprodusenten Alliance.

Regulering:  Alliance 389+ er et godt alternativ til gjødselvogner som har innebygget dekktrykksregulering.
Regulering: Alliance 389+ er et godt alternativ til gjødselvogner som har innebygget dekktrykksregulering.

Stadig økende krav til effektivitet og ønsket om å redusere strukturskader til et minimalt nivå har de siste årene betydd en økt interesse for VF-dekk, ifølge NDI. Disse dekkene gir bøndene nye muligheter for effektiv drift, fordi du kan regulere dekktrykk og dermed oppnå mer skånsom kjøring. Samtidig har VF-dekkene bedre lastekapasitet.

- Vi opplever en økende interesse for VF-dekk, som flere norske bønder har begynt å se på som en god investering. Med VF-dekk unngås strukturskader på jordet, og det er en fordel når traktorene blir større og større, sier Terje Sødal, avdelingsleder hos NDI.

Stort modellprogram

Blant de etterspurte VF-dekkene er dekk fra produsenten Alliance. En dekkprodusent eid av den globale dekkgiganten Yokohama, og som med en rekke nye produktlanseringer de siste årene har økt sin tilstedeværelse i markedet.

Alliance har utvidet sitt modellprogram ganske betydelig de siste årene, ikke minst innen VF-dekk. De tilbyr nå et ganske komplett produktspekter innen VF-dekk, slik at du kan få det til nesten alle typer maskiner. Dette inkluderer sprøyter med dekkserien Agriflex 354+, samt Agriflex 389, som er et flotationdekk utviklet for blant annet gjødselspredere.

Allsidig: Alliance  354+ kan brukes til en rekke formål, som slepte åkersprøyter og høstemaskiner. Dekket kan kombineres med tvillingmontering, som ytterligere reduserer marktrykket
Allsidig: Alliance 354+ kan brukes til en rekke formål, som slepte åkersprøyter og høstemaskiner. Dekket kan kombineres med tvillingmontering, som ytterligere reduserer marktrykket

Økt tilgjengelighet

Med det utvidede modellprogrammet i VF-dekk har dekkprodusenter som Alliance også bidratt til å gjøre teknologien mer tilgjengelig fordi de tilbys til en bedre pris enn hva konkurrentene klarer.

- Tidligere har VF-dekk i større grad vært i produktkatalogen til de noe dyrere dekkmerkene og medført en stor investering. Med utrullingen av et komplett produktspekter innen VF-dekk fra produsenten Alliance til en bedre pris enn tidligere, tror vi i NDI at VF-dekk i fremtiden kan bli langt mer vanlig enn vi har sett til nå, sier Terje Sødal.

Kan kombineres med doble hjul

I tillegg kan NDI også tilby skreddersydde dobbeltfelgløsninger for VF-dekk, som også gjør det mulig å regulere trykket mellom de to dekkene på hver side.

- Dette er en spennende nyhet som vi ser frem til å kunne tilby våre kunder avslutter Terje Sødal.

Neste artikkel

Trelleborg øker prisene