Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nye Xerion-modeller fra Claas

Claas kommer nå med tre nye modeller i Xerion-serien, som skal vises på Agrotechnica. Nyhetene kommer i form av nytt utseende, nye motorer, transmisjon og ny oppbygning av ramma.

Motorene fra Catepillar har blitt byttet ut med Mercedes, og oppfyller Tier 4 Final / Stage IV kravene ved bruk av SCR-teknologi. Den minste Bukkene Bruse, Xerion 4000, kommer med en 10,6 liters motor på 419 hk, den mellomste, 4500 har 12,8 liers motor på 479 hk, mens storebror også har 12,8 liters motor, men en som yter 530 hk.

Som følge av den nye motorteknologien så har Claas flyttet den tidligere karakteristiske eksospotta, som sto alene på høyre siden av pansret, til midten av traktoren, der batteriene tidligere sto. Den har også blitt langt mer diskret, da den bare så vidt stikker opp over hjulhøyde.

Rammen har tidligere vært helsveiset i tverstiverne som forbinder de langsgående vangene, dette er nå byttet ut med bolting. I følge Claas skal dette gi mer stabilitet i rammen og gi en høyere belastningsevne ved tungt arbeid.

De leveres med to typer trinnløse transmisjoner, fra tyske ZF, alt etter hvilket behov og lommebok man har. ZF Eccom 4.5 gir samme hastighet i begge retninger, og er den dyreste av de to alternativene.

Annonse

Den 700 kilo lettere ZF 5.0 går 30 kilometer i timen bakover, er rimeligere, og kan være et godt alternativ om en ikke har vendbarhytte og behov for samme hastighet i begge retninger.

Det som imidlertid fortsatt er det samme, er Claas' Trac konsept, som er tilgjengelig i tre varianter. Trac med fast førerhus midt på traktoren, Trac VC med vendbart førerhus, og Saddle Trac som har fast førerhus i front av traktoren. Sadlle er kun tilgjengelig på den minste utgaven Xerion 4000.

Modellen skal være tilgjengelige fra januar 2014.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin