Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Norwegian Agro Machinery AS blir medeier i Bergan Maskinsalg AS

– Overtar 40 prosent av aksjene

Bergan Maskinsalg og Norwegian Agro Machinery har tro på at den nye eierstrukturen vil bære frukter. Fra venstre: Michael Husfeldt, Fredrik Bergan, Aage Bergan og Jens Skifter. (Foto: Norwegian Agro Machinery)
Bergan Maskinsalg og Norwegian Agro Machinery har tro på at den nye eierstrukturen vil bære frukter. Fra venstre: Michael Husfeldt, Fredrik Bergan, Aage Bergan og Jens Skifter. (Foto: Norwegian Agro Machinery)

Bergan Maskinsalg AS har nå inngått avtale med Norwegian Agro Machinery AS om medeierskap. Agro Machinery har overtatt 40 prosent av aksjene i bedriften, hvor Fredrik Bergan vil fortsette som daglig leder og hovedaksjonær. Faren, Aage Bergan vil delta i videre drift, med fokus på blant annet utviklinga ved Bergan Maskinsalgs avdeling i Bø i Telemark.

Bergan Maskinsalg AS ble etablert i 1985, og har siden den gang forhandla høstemaskiner fra Claas. Fra 2006 har de også solgt traktorer av samme merke, og har i de siste tre årene tilbudt hele produktporteføljen fra Norwegian Agro Machinery.

– Bergan Maskinsalg er en enestående forretning, hvor Aage og Fredrik gjennom mange år, positivt har påvirket Claas sin posisjon i Norge innen segmentet for høstemaskiner. Kundene er tilbakevendende, takket være god service. Jeg har fulgt forretningen i mange år, og har stor respekt for det Bergan Maskinsalg står for, forteller Jens Skifter, CEO i maskindivisjonen hos morselskapet Danish Agro.

CEO i Norwegian Agro Machinery AS, Michael Husfeldt beskriver Bergan Maskinsalg som en viktig aktør for bedriftens utvikling i Norge, og anser det hele som en vinn-vinn-situasjon

– Det er fortsatt et stort potensiale for salg Claas-traktorer i Norge, men også for de andre varemerkene vi forhandler, eksempelvis Horsch, Lemken, Samson, Bogballe og Göweil. Vi er sikre på at den nye strukturen vil støtte videre utvikling av Bergan Maskinsalg, sier han.

Annonse

Gjensidig tro på organiseringen

Aage og Fredrik Bergan ser seg enige i at det ligger muligheter i avtalen, og uttaler

– Vi er glade for å se at vi kan styrke Bergan Maskinsalg gjennom et tettere samarbeide med vår hovedleverandør. Siden 1985 har jeg sammen med gode medarbeidere bygget opp denne forretningen, og siden 1994 har Fredrik vært med som eier og i den daglige driften. Min alder tilsier at vi måtte finne en ny struktur for fremtiden, og jeg har tillit til at vi sammen med Norwegian Agro har funnet den rette løsningen, erklærer Bergan senior.

Fredrik Bergan sier seg enig og ser frem til sin nye rolle som daglig leder

– Vår sterke kultur og regionale fokus vil jeg personlig være med på å sikre. Vi vil fortsatt bestå av de samme dyktige menneskene, den samme service, og fokus på å skape verdier for våre kunder. Jeg har stor respekt for å ha overtatt rollen som daglig leder i dette generationsskifte. Vi ser frem til et fortsatt godt samarbeide med våre kunder, avslutter han.

Neste artikkel

Entreprenør i spektakulære omgivelser