Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Motorskifte i JCB Fastrac

Oppgraderer til Stage IV.

En ny versjon av JCB Fastrac 3000 med både oppgradert transmisjon og ny motor er nå på vei. Traktoren ble for første gang vist på hjemmebane i England under messa Grassland & Muck i mai, og i oktober er det ventet at traktoren gjør sin ankomst her i Norge.

Redusert tomgangsturtall

Serien vil som før bestå av modellene 3200 Xtra og 3230 Xtra, begge utstyrt med en sekssylindret 7,4 liters Agco Power motor som oppfyller Stage IV / Tier 4 Final.

– Omfattende felttester har vist at lavt drivstofforbruk fortsetter å være en viktig fordel ved bruk av denne motoren i disse allsidige traktorene, sier Edward Roach, salgs- og markedsføringssjef i JCB Agriculture i en pressemelding.

I tillegg til å etterlate seg et renere miljøavtrykk, er også motorens tomgangsturtall senket til 650 o/min, noe som igjen gir redusert drivstofforbruk når traktoren står i ro.

Sjåføren styrer over ekstraeffekten

Motoreffekten er beholdt på samme nivå som før, 198 hestekrefter i 3200 Xtra og 230 hestekrefter i 3230 Xtra. Men for transportarbeid kan traktoren hente fram mer, maksimal effekt er henholdsvis 230 hestekrefter for 3230 Xtra og 270 hestekrefter for 3230 Xtra. Ekstraeffekten kan sjåføren selv velge om man ønsker å bruke eller ikke.

– På alle andre traktorer kommer disse ekstra kreftene automatisk. Det øker ytelsen, men krever jo mer drivstoff. Med JCB-systemet kan sjåføren velge å bruke kreftene når man har fullt lass og trekker tungt, for så å skru det av og spare drivstoff når man returnerer uten lass, sier Edward Roach.

Oppgradert transmisjon

Annonse

Som en del av Stage IV / Tier 4 Final-oppgraderingen, får Fastrac 3200 Xtra og 3230 Xtra flere nyttige kontrollfunksjonsforbedringer, samt et nytt utseende med karakteristiske gulmalte felter og nye Xtra-dekaler på begge sider av hyttetaket.

Semi-powershift transmisjonen P-tronic har også fått en oppgradering, deriblant har berøringsskjermen fått flere funksjoner for bruk av transmisjonen. Nå har man eksempelvis flere startgir å velge blant.

Betjeningen er som før, via en joystick i armlene. Framover har man 24 gir fordelt på seks powershift-trinn i fire grupper, bakover har man ni gir. Med Xtra Drive-funksjonen kan sjåføren stoppe og sette traktoren i framdrift igjen kun ved hjelp av bremsepedalen.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin