Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mer presisjon fra Valtra

Seksjonskontroll 96 gir mulighet for 96 ulike seksjoner, fordelt på tre samtidige bommer.

Øker: Maskinene blir stadig større, og Valtra kommer dermed med en løsning som kan gi enda større presisjon i arbeidet.
Øker: Maskinene blir stadig større, og Valtra kommer dermed med en løsning som kan gi enda større presisjon i arbeidet.

Dette forteller Valtra i en pressemelding. Presisjonslandbruk vil bli enda mer presist når Valtra-kundene får tilgang til Section Control 96 med Multiboom-funksjon. Section Control-automatikken fra Valtra har tidligere vært i stand til å dele bommen i en ISOBUS- kompatibel sprøyteanordning, f.eks. i 24 eller 36 seksjoner. Den nye seksjonskontroll 96 kan til sammenligning dele bommen i opptil 96 forskjellige seksjoner, mens Multiboom-funksjonen gjør det mulig å samtidig styre opptil tre forskjellige bommer fullstendig automatisk.

- En såmaskin kan for eksempel gjødsel spres i det første matesystemet, frø i det neste og startgjødsel eller småfrø i det tredje. Avhengig av redskapet blir frø- og gjødseltraktene ofte delt mellom to eller flere seksjoner. Den nye Section Control 96 med Multiboom kan styre hver av disse seksjonene og materne med centimeters nøyaktighet forteller produktspesialist Johan Grotell.

Smart Touch: Presisjonsløsningen med inntil 96 seksjoner, styres fra Smart Touch skjermen.
Smart Touch: Presisjonsløsningen med inntil 96 seksjoner, styres fra Smart Touch skjermen.

Bruker ISOBUS

Den nye funksjonen er ideell for å styre redskaper som ISOBUS-kompatible såmaskiner, åkersprøyter, kunstgjødselspredere og radkultur-redskaper Hvis f.eks. bommen på en 24-meters åkersprøyte er delt i seksjoner med 25-centimeters mellomrom, vil det dannes så mange som 96 uavhengig styrte seksjoner. Redskapet kan ha seksjoner styrt av separate matere i en, to eller tre påfølgende rader. Alternativt kan det være et redskap foran traktoren og et annet bak. Siden bredden på redskapene øker år for år, er ISOBUS redskapsstyring i økende grad nødvendig for å kontrollere dem nøyaktig. Jo mer uregelmessig feltene er, jo større er fordelen.Valtras sitt Section Control er svært enkel å betjene fra berøringsskjermen på SmartTouch-armlenet. Grensesnittet i den nye versjonen ligner på den gamle, kun antall seksjoner er lagt til.

– Traktoren må også ha Valtra Guide automatiske styresystem og ISOBUS redskapsstyring, legger Grotell til, og fortsetter:

– Seksjonskontroll hjelper bøndene å utnytte jordene sine bedre ved å eliminere overlapping og hull. Den sparer også tid, krefter og drivstoff samtidig som den forbedrer kvaliteten og mengden av avlingen avslutter produktsjefen.

Tre tildelinger: Systemet kan operere med tre ulike tildelinger i samme operasjon
Tre tildelinger: Systemet kan operere med tre ulike tildelinger i samme operasjon
Annonse

Ifølge produsenten kan seksjonskontroll spare minst 5% på innsatsfaktorer som frø, gjødsel og plantevernmidler.

Tilgjengelig nå

Best av alt, kunder med 5. generasjon og 4. generasjon Valtra traktorer som allerede bruker Valtra Section Control 36 vil ha enkel og gratis tilgang til de nye funksjonene når traktorprogramvaren oppdateres ved neste planlagte vedlikehold. Kunder som bruker Section Control 24 kan kjøpe oppgraderingen til den nye versjonen. Oppgraderingen er tilgjengelig for 5. generasjon Valtra traktorer umiddelbart og vil være tilgjengelig for 4. generasjon Valtra traktorer senere i år.

Neste artikkel

Valtra premierer bærekraft