Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lena Maskin overtar all import av JCB

JCB har bestemt at de gule traktorene skal tilhøre Lena Maskin.

Det er kun ett år siden Lena Maskin tok del i importen av JCB Fastrac, kompaktlastere, teleskoplastere og hjullastere. Planen var da at LMA skulle dele det norske markedet med eksisterende importør Nils A. Mørk Maskin AS i Østfold. Nå er imidlertid denne strategien forkastet av fabrikken.

- Vi har nå fått enerett på importen av traktorer og andre landbruksrelaterte maskiner fra JCB, forteller salgsjef Trond Wiker i Lena Maskin til traktor.no

Ikke planlagt

Daglig leder i Lena Maskin, Bjørn Haugen, forteller at avgjørelsen har kommet brått og at dette på ingen måte var planlagt da de innledet samarbeid med JCB i 2010. I samarbeid med fabrikken i England er det Lena Maskin som fremover vil håndtere alle garantisaker på nyere traktorer.

Får dette konsekvenser for salget av Mccormick?

- Nei, vi er allerede i ferd med å ansette flere personer som skal jobbe dedikert med JCB. Fabrikken har heller ikke lagt noen føringer på at noen av våre produktlinjer må ut.

Vektproblemer Hans Anton Mørk i Mørk Maskin AS bekrefter ovenfor traktor.no at de har mistet agenturet på JCB og at situasjonen har kommet overraskende på dem. Han legger imidlertid ikke skjul på at det har vært uenigheter knyttet til vekt og spesifikasjoner på traktorene.

- Vi skal sende ut en pressemelding straks vi har fått klarhet i situasjonen, forteller Mørk.

Rosendal Maskin as fortsetter som før med sine produkter rettet mot anlegg og industri.

Annonse

Neste artikkel

Zetor utsetter lansering av nye Proxima og Forterra