Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lena Maskin blir JCB-importør

Fra og med denne måneden selges JCB også gjennom Lena Maskin.

I mars i år ekspanderte JCB sitt forhandlernett med nye importørerer i Sverige. Nå er turen kommet til Norge.

Fra og med september vil Lena Maskin selge traktorer i JCB Fastrac-serien, samt også andre landbruksrelaterte maskiner som kompaktlastere, teleskoplastere og hjullastere gjennom sitt forhandlernett.

Norge blir dermed delt mellom eksisterende importør Nils A. Mørk Maskin AS i Østfold og Lena Maskin. Rosendal Maskin as fortsetter som før med sine produkter rettet mot anlegg og industri.

Snakket sammen lenge

Daglig leder i Lena Maskin, Bjørn Haugen, forteller til norsklandbruk.no at har hatt samtaler gående med JCB i fem år, men at samarbeidet nå endelig er formalisert. - Vi har tro på dette merket i Norge og gjennom samarbeidet vi har med Rosendal Maskin får vi tilgang på et produktspekter på 300 maskiner. Det tar oss nærmere en stor og viktig kundegruppe, påpeker Haugen.

Annonse

Lena Maskin vil håndtere regionene i Buskerud, Oppland, Hedemark, Sør-Trøndelag og Nordland opptil Tyssfjorden fra sitt hovedsete på Dokka, mens Mørk Maskin tar seg av resten av landet. Lena Maskin har fra før både McCormick og Kubota i sortimentet, men det er ingen av dagens leverandører som vil forsvinne.

Satser mot landbruket

Det blir Trond Wiker som skal lede salget av JBC for Lena Maskin. Wiker forteller at den sentrale avdelingen vil bli plassert på Rudshøgda, nord for Hamar. - Her har Lena Maskin en sentral plassering langs E6 i et miljø som er godt etablert. Ikke minst blant entreprenører som naturlig nok er en attraktiv målgruppe med JCB i stallen.

Salgslederen tror imidlertid gårdbrukerne vil være en vel så viktig kundegruppe for Lena Maskin. - Både Fastrack 2000- og 3000-serien er interessante landbrukstraktorer. - De har en velprøvd rammekonstruksjon og blant annet spiralfjærer foran og hydraulisk fjæring med automatisk nivåregulering på bakaksel, forteller Wiker.

Neste artikkel

Zetor utsetter lansering av nye Proxima og Forterra