Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lager du Årets slåttonnvideo?

Send oss ditt bidrag og delta i kåringen!

Erlend Moberget stakk av med seieren under fjorårets kåring. Vi håper du sender oss ditt bidrag innen 15. september. (Foto: Erlend Moberget)
Erlend Moberget stakk av med seieren under fjorårets kåring. Vi håper du sender oss ditt bidrag innen 15. september. (Foto: Erlend Moberget)

En rekke bønder rundt om i landet har meldt om en sjelden god førsteslått. Vi i Magasinet Traktor håper at leserne våre har hatt kamera og drone med under årets sesong, og sender oss et innslag.

Kåringen skjer først i midten av september, så det er enda god tid til å gjøre noe kult ut av øyeblikkene dere har fanga. Vi tar uansett imot bidragene fortløpende for publisering her på Traktor.no. Under følger litt informasjon om konkurranseregler og hvordan du sender oss ditt bidrag.

Konkurranseregler Årets landbruksvideo 2019

Det er til sammen fire kategorier: Vi kårer Årets våronnvideo, Årets slåttonnvideo, Årets innhøstingsvideo og Årets landbruksvideo. Bildemateriale fra de tre førstnevnte kan inngå i Årets landbruksvideo, som er hovedkåringen.

Frist for innsending av bidrag til Årets våronnvideo er 25. juni, Årets slåttonnvideo har frist 15. september, Årets innhøstingsvideo må sendes inn til 22. oktober og Årets landbruksvideo har frist 12. november.

Videomateriale sendes til redaksjon@traktor.no via filemail.com eller lignende fildelingsprogram. VIKTIG: Bidrag som allerede er publisert (for eksempel på Youtube), eller publiseres før bidraget legges ut på traktor.no, er ikke kvalifisert til å delta.

Det er innsenders ansvar å ha gyldig rettighet/lisens for musikk som brukes i videoen. Informasjon om musikken må sendes inn sammen med videoen.

Om det filmes eller tas bilder til videoen ved hjelp av drone, er innsender selv ansvarlig for å følge regelverket som gjelder for bruk av droner. For å gjøre seg kjent med hvilke krav som gjelder anbefaler vi å bruke Luftfartstilsynets nettsider.

Bildematerialet må være tatt i Norge og stamme fra 2019.

Du kan kun delta med video du selv har fotografert, og én innsender kan delta med maksimalt ett bidrag per kåring.

Anbefalt lengde på video er 2-3 min. Maks tillatte lengde på våronn-/slåttonn-/innhøstingsvideo er 3 minutter. Maks lenge i Årets landbruksvideo er 4 minutter.

Navn på personer i videoene må være med hvis personene er identifiserbare. Det er innsenders ansvar å sørge for å få tillatelse til offentliggjøring av eventuelt andre personer i videoene.

Personopplysninger vil bli lagret i forbindelse med bilder som arkiveres i Tun Medias fotoarkiv.

Ved bilder av barn må foreldre samtykke på barnets vegne inntil barnet er 15 år.

Arrangørene av konkurransen forbeholder seg retten til å offentliggjøre innsendte bilder samt bruke bildene i egne kommunikasjonskanaler.

Se fjorårets vinnerbidrag her:

Erlend Moberget stakk med sitt bidrag fra slåtten hos familien Uvaag i Østfold, av med tittelen som vinner av Årets slåttonnvideo i fjor.

Moberget er en rutinert skikkelse i Traktors videokåringer. Til sammen har han stukket av med seieren i åtte av konkurransene, enten alene eller sammen med makkeren, Sindre Reinfjord.

Annonse

– Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle vinne så mange ganger, da jeg begynte å sende inn videoer i 2015, fortalte han etter å ha vunnet fjorårets kåring.

Ifølge videoprodusenten har han brukt mye tid, og en del penger, på å lage videoene. Til innhøstingsvideoer, der Moberget stort sett har vist tresking, gjøres det meste av filminga unna på en dag, forklarer han. Men i for eksempel slåtten tar det lengre tid, fordi det er flere arbeidsoperasjoner, og arbeidet er spredt over flere dager.

– Samlet bruker jeg nok mellom 20 og 30 timer på hver video, sier han.

Av disse bruker han som regel mellom 7 og 12 timer på redigering, men han mener selv at han har blitt mer effektiv med tiden. Han innrømmer også at fokuset på detaljer kan ta litt overhånd noen ganger.

– Av og til sitter jeg og jobber med forskjeller på millisekunder, og da ser man noen ganger ikke forskjell før og etter justeringene, ler Erlend.

Se Mobergets velkomponerte vinnerbidrag her:

Neste artikkel

Lager du Årets Landbruksvideo 2019?