Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kirovets gjør inntog i Europa

Tysk importør på plass.

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Mange husker kanskje videoen av elvemonsteret Kirovets, som uten problemer krysser en elv, selv med en stor henger på slep. Den russiske kjempen og dens søsken har hittil vært et sjeldent syn for oss i Vest-Europa, og årsaken er ganske enkel. Utslippskravene er lavere i Russland, og det har vært liten interesse for å skreddersy en vest-europeisk utgave med moderne motorteknologi.

Nå er det derimot duket for lansering av Kirovets på det tyske markedet, etter at DTU (Deutsche Traktoren Union GmbH) inngikk en eksklusiv distribusjonsavtale med traktorfabrikken i St. Petersburg.

Modellen K 744R skal nå utrustes med en sekssylindret Mercedes-motor på 435 hestekrefter, som overholder Stage IV med bruk av adblue-tilsetning. Slagvolumet i motoren er hele 12,8 liter. Utover motoren er det meste av traktorens komponenter russisk. Transmisjonen har fire grupper med fire gir med fire trinn hver. Hydraulikken leverer inntil 180 l/min ved 210 bar. Egenvekta er om lag 16 tonn.

Annonse

DTU er et datterselskap til det tidligere statseide selskapet L&K GmbH, som er forhandler for blant annet Deutz-Fahr, Belarus, Merlo, Kuhn og Väderstad. L&K ble privatisert i 1993, men har vært operative helt siden 1948.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin