Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere leverte flest i mai

John Deere holdt farta oppe, og leverte flest traktorer i Norge også i mai. Etter fem måneder av 2022, er det så langt helt dødt løp mellom John Deere og Valtra.

John Deere 7R330PressebildeJohn Deere
John Deere 7R330PressebildeJohn Deere

Det ble satt skilter på 261 nye traktorer i mai, ti flere enn i april. Det mest spennende faktumet, er at John Deere og Valtra så langt i år har satt skilter på eksakt like mange traktorer, 289 hver. De deler dermed førsteplassen for året.

Kilde: OFV
Kilde: OFV

John Deeere leverte 85 traktorer i mai, og den mest populære varianten var 6R155 som Felleskjøpet satte skilter på 23 nye eksemplarer av. Valtra klarte med 61 leveringer og 23 prosent markedsandel å holde på sin plassering.Valtra N175 var den absolutt mest registrerte Valtratraktoren i mai, med 17 eksemplarer. Traktor er kjent med at Agco har slitt med å få leveransene til å gå helt på skinner på grunn av dataangrep, det gjelder alle tre merkene. Det hindret ikke Valtra i å få levert 103 flere traktorer årets første fem måneder, sammenlignet med fjoråret.

Bestselger: Valtra N175 var merkets mest leverte i mai, med 17 eksemplarer
Bestselger: Valtra N175 var merkets mest leverte i mai, med 17 eksemplarer

Massey Ferguson leverer 34 traktorer i mai. Blant disse er 5 stykker fra den nye 6S-serien, 3 stykker 7S og ikke mindre enn 10 stk av modellen 5S.145. Likevel er MF det merket som henger lengst bak sine egne fjorårstall, men de ligger fortsatt støtt på tredjeplass med 188 leveringer så langt i år, 22 færre enn samme periode i fjor.

Annonse

Fendt havner som vanlig på en fjerdeplass, denne gangen med 27 registreringer. Fendt sin absolutt mest populære modell var 724, og 33% av leveransene til merket var akkurat denne modellen

Claas klarer sju traktorer i mai, fordelt på Arion 400 og Arion 500 seriene.

Case IH fikk skilter på seks traktorer og New Holland klarte 12 eksemplarer. Hva som blir utfallet av diskusjonen rundt forhandlernettet i Norge er ikke klart, men i mai åpnet Norges første rendyrkede Case IH senter på Bryne. Ka det være en pekepinn? Traktor har brukt mye tid på å forsøke å finne ut om det kan skilles mellom de to importørene A-K maskiner og Ålgård Landbrukssenter i statistikken. Det er pr idag ikke teknisk mulig i det datagrunnlaget vi mottar.

Deutz-Fahr leverte fem traktorer i mai, Kubota klarte 2, og McCormick klarte også to traktorer. JCB fikk skilter på to traktorer, en 4000-serie og en 8000. Reform og Aebi leverte også en spesialtraktor hver, og det ble også satt skilter på et enslig eksemplar av spesialtraktoren Sauerburger

Hva sier statistikken om salget?

Det er verdt å minne om at statistikken viser et øyeblikksbildet, og ikke nødvendigvis gjenspeiler hele sannheten. Komponentmangel, produksjonsproblemer, logistikkproblemer og hackerangrep er bare noen av de utfordringene leverandørene sliter med for tiden. Vår statistikk viser som alltid rett og slett hvor mange traktorer importøren klarte å få skilter på sist måned.

Neste artikkel

Farmall er 100 år