Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere fortsetter kjøret

John Deere er klar markedsleder i april, med 64 påregistrerte traktorer. Massey Ferguson og Fendt registrerer henholdsvis 45 og 43 nye traktorer, mens Valtra holder stand som nest største merke med 37 nyregistreringer.

6M:  nye 6M med trinnløs transmisjon og nedsenket frisiktpanser var noe mange kunder har ventet på.
6M: nye 6M med trinnløs transmisjon og nedsenket frisiktpanser var noe mange kunder har ventet på.

John Deere har sammen med sin forhandler Felleskjøpet virkelig fått til salget i 2021. De er er soleklar markedsleder så langt i år, foran Valtra. Ledelsen etter årets første fire måneder, er hele 96 traktorer. Felleskjøpet har dermed lykkes godt med salget av den nye 6M-serien, som vi vet var etterlengtet av mange kunder.

Statistikk april
Statistikk april

Massey Ferguson økte mest i april, med 16 enheter flere enn april 2020. Med et salg så langt i 2021 på hele 148 traktorer, er de oppe å puster Agco-kollega Valtra i nakken. Fendt leverer også bra med traktorer om dagen, og har økt sin markedsandel fra 12,8% i årets fire første måneder i 2020, til hele 17,5% for tilsvarende periode i år. Dette betyr 133 leverte traktorer i løpet av årets fire første måneder.

Annonse

A-K maskiner sine merker, New Holland og Case IH har gått tilbake. Av de blå ble det levert 9 eksemplarer mot 16 i samme periode i fjor, det betyr samlet sett 70 traktorer i årets første fire måneder, mot 85 samme periode i fjor. Case IH har levert likt antall traktorer i april i år, som i fjor.

Claas leverte 15 traktorer i april, mot 20 i samme periode i fjor. Det gir merket en markedsandel på 4,4% totalt i år, mot 6,7% i samme periode i 2020.

HCP klarer å registrere 13 Deutz-Fahr i april som gir 25 leverte traktorer hittil i år. I fjor var tallene 5 leveranser i april, men 29 for årets første fire måneder.

Det er verdt å merke seg at det ikke er registert en eneste Landini eller Zetor i årets fire første måneder. Tallunderlaget viser at det er registerert en eneste ny McCormick til nå i 2021. I fjor var tallene 4 leverte Zetor, en Landini og 3 leverte McCormick.

Ellers er det gjemt en fiffig detalj i statistikken denne gangen, nemlig en Bobcat som er levert med traktorregistrering.

Neste artikkel

JD 8R kommer med Ctis