Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

JCBs nye 8000-serie har landet i Norge

Rosendal Maskin står for importen – inntil videre.

Milepæl: Rosendal Maskin har importert og solgt sin første JCB Fastrac 8330, til Feiring Bruk. (Foto: Rosendal Maskin)
Milepæl: Rosendal Maskin har importert og solgt sin første JCB Fastrac 8330, til Feiring Bruk. (Foto: Rosendal Maskin)

JCBs nye flaggskip 8330 har ankommet Norge. Med en kraftfull 8,4 liters Agco-motor som yter 348 hestekrefter, trinnløs transmisjon fra Fendt og topphastighet på 70 km/t håper britene å sikre seg markedsandeler i entreprenørmarkedet. Utfordringen er at britene per dags dato står uten fast importør, men som erstatter for Lena Maskin har Rosendal Maskin i Askim steppet inn som midlertidig reserve.

– Den første Fastrac-en vi solgte kom i dag til Askim. Og vi får inn to maskiner til i løpet av denne og neste uke, forteller daglig leder Ole Marius Rosendal til traktor.no.

Som vi skrev før jul har Rosendal Maskin, som ellers beskjeftiger seg med å importere og selge anleggsmaskinene fra JCB, midlertidig fått en åpning til å selge Fastrac-traktorene. Hvorvidt de blir britenes faste importør, gjenstår å se.

– Vi er som tidligere nevnt i dialog med JCB, og forventer en avklaring senest før sommeren om vi permanent overtar agenturet på JCB Agriline, som også inkluderer teleskop- og hjullastere tilpasset landbruket. Interessen virker i alle fall stor rundt JCB Fastrac, sier Rosendal, som hittil har fått over 7 000 visninger på videoen Rosendal Maskin la ut på sin facebook-side i går kveld.

Annonse

LES OGSÅ: JCBs 4000-serie får en storebror

LES OGSÅ: JCB har ikke funnet noen erstatter for Lena Maskin

Neste artikkel

Traktorsalget litt ned i Tyskland