Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Eikmaskin selger til gull

– Men John Deere har gjeninntatt annenplassen

Eikmaskins traktorlinje har opplevd en særlig god start på 2019

Statistikken over nyregistrerte traktorer for mars måned understreker fortsatt gyldne tider for traktorsalget 2019. Det har så langt i år blitt registrert over 50% flere traktorer sammenliknet med fjoråret.

Eikmaskin gjør reint bord

Som for årets to første måneder, er det fremdeles Valtra som kan smykke seg med tittelen markedsleder. Valtra har totalt sett solgt best, men i mars 2019 har John Deere og de to Eik-merkene, Massey Ferguson og Fendt gjort det skarpt. John Deere har på sin side solgt hele 85 traktorer bare i mars måned. Dette er nesten en dobling fra fjoråret. Totalt sett går salget for Felleskjøpets grønne hjort bra, sjøl om markedsandelen har sunket med snaue seks prosent i forhold til 2018.

Annonse

Børster støv av gammel storhet

En kan lese og tolke statistikk i den retning en ønsker, men om så Valtra, John Deere og Fendt selger godt, er den gamle bestselgeren Massey Ferguson den absolutte vinneren. Så langt i 2019 har MF solgt hele 160 nye traktorer, og klatra opp på statistikken til en markedsandel på 19,5 prosent. Fra årsskiftet og frem til utgangen av mars 2018 var tallet på antall nysolgte traktorer fra MF kun 42, og markedsandelen på skarve 7,8 prosent.

Nedgang for Case IH

A-K maskineres blå traktorlinje selger jevnt over som før. Verre er det med Case IH som nå er nede på en markedsandel på snaue tre prosent. Det vil imidlertid bli spennende å se om trenden snur når Case IH får sin nye Verssum CVX - en traktor som i følge produsenten, vil passe godt inn i det norske markedet. Du kan leser mer om Verssum CVX i neste utgave av Magasinet Traktor som vil dukke opp i postkassen hos abonnentene om få dager.

Magasinet Traktors statistikk over nyregistrerte traktorer i 2019, fordelt etter merke. Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken

Neste artikkel

Nye Fendt 900 runder 400 hestekrefter