Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette kan du lese om i Traktor nr. 2

Årets andre utgave er ute nå

Denne uka dumper årets andre utgave av Magasinet Traktor ned i postkassene til abonnentene, og neste uke finner du bladet i bladkiosker over hele landet. Her får du en liten smakebit på noe av det du kan lese om i Traktor nr. 2 2020.

Bransjefolk: Slik påvirkes vi av koronakrisen

Vi har snakka med maskinbransjens representanter for traktorstatisikkens “topp-10” for å få vite mer om hvordan ei svekka krone påvirker priser og hvordan aktørene må gjøre justeringer for å holde hodet over vann, hvordan leveranser påvirkes av importrestriksjoner, hvordan risikoen fordeles i verdikjeden for å sikre stabile betingelser i det norske markedet og hva konsekvensene av koronakrisa vil bli på sikt.

Prøvekjørt: John Deere 6120M

John Deere har endelig lansert en traktor som ser ut til å være skreddersydd for montering av frontlaster. Og det viser seg at Manheim-ingeniørene har løst det svært godt.

Vi har testa splitter nye John Deere 6120M i diverse arbeide, fra snørydding til rundballelasting- og transport.

Prøvekjørt: Valtra N174

0220Prøvekjørt_Valtra
0220Prøvekjørt_Valtra

Valtra N174 gikk av med seieren som landets desidert mest solgte traktor i 2019. Vi veit hva traktoren er god for på jordet, men ønsket å se nærmere på hva den har å by på som entreprenør og snøryddingstraktor. Dessuten testa vi autostyringa AutoGuide som hjelpemiddel til langt andre oppgaver enn foran såmaskinen.

Entreprenøren: Remi Andre Loven

Langs smale veger, hårnålssvinger og på steinrike vestlandsvoller driver Remi Andre Loven snørydding og leiekjøring i jordbruket. Vi har besøkt Aurland Maskinstasjon.

Vi traff entreprenør Remi Andre Loven for første gang under vårt besøk i Aurland under andreslåtten, sommeren 2019. 34-åringen er dalens eneste eier av rundballepresse, og fyller langt mer enn en 7,5 timers arbeidsdag med leiekjøring i jordbruket og snørydding, ved siden av mindre anleggsoppdrag.

Entreprenøren: Victor Borgersen

Annonse

På framhjulet av en glitrende, Maserati-blå New Holland T6.175, med trekkspillet på magen, traff vi Moingen Victor Borgersen som fra 2017 har satsa alt på å kunne ha traktoren som levevei. Og tatt i betraktning at gravemaskinen aleine har klokka inn over 1000 timer på litt over et halvt år er det åpenbart at Sørbråtan Maskin har å fylle dagene med!

Monster: MB Trac 1800

0220Monster_MB Trac
0220Monster_MB Trac

For mange MB Trac-fans finnes det kun en virkelig traktor. Den har kraftige, rette linjer, en grom OM 366 rekkesekser, og med det magiske ordet “intercooler” på panseret. Vi har sett nærmere på flaggskipet blant traktorer med stjerne i grillen: MB Trac 1800.

Historien bak: Med traktoren som basmaskin del 2

Hørt om bedriften som bygde baklastere på brukte traktorer? Eller om de spreke traktordumperne fra TKS? Vi har plukket fram flere kjente og ukjente historier fra vårt eget land i denne avsluttende artikkelen om hvordan landbrukstraktoren la grunnlaget for nye maskinprodukter.

Veteranen: Bukh 302 Super

Tor Larsen i Tistedal lider av stadige traktorabstinenser, hvilket han er svært glad for. Dagstøtt tar han sin gamle, danske Bukh ut på tur, om ærende så er ei colaflaske på butikken, eller en strabasiøs utenlandsreise.

Vi har blitt bedre kjent med Larsen og den interessante historien bak et viktig stykke, skandinavisk traktorhistorie.

Bestill abonnement

I tillegg til alt dette finner du også lærerike mekketips om hvordan du sjøl kan montere dieselvarmer i traktorhytta, og hvordan du bytter toppakningen uten faglig bistand. I Gammelt og Nytt får vi se Daniel Nilsen Hildes dønn strøkne Valmet 8150, hvor eieren røper en masse interessante tips om hvordan du kan få maskinene til å skinne. I tillegg til alt dette får du også nyheter fra traktorverdenen, lesernes bilder, og selvsagt Modellnytt.

Ønsker du å få Traktor rett hjem i postkassa ei uke før bladet kommer for salg i kiosken? Da bør du bli abonnent, og få de neste 3, 6 eller 12 utgavene rett hjem. Informasjon om priser og knapp for bestilling finner i menyen oppe til venstre.

Neste artikkel

En gammel dansk til glede og nytte