Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Danish Agro samler norske selskaper

Danskeide Norwegian Agro Machinery og datterselskapet Lena maskin slås sammen til ett selskap. Det melder Danish Agro i en pressemelding.

Danish Agro samler sine norske datterselskaper til ett selskap.
Danish Agro samler sine norske datterselskaper til ett selskap.

Målsetningen er å gjøre avstanden fra leverandør til kundene så kort som mulig. Ikke minst vil man sikre at organisasjonen er tilpasset de forhold man møter i Norge. Første del av sammenslåingen er allerede fullført, ved at lederne i begge selskapene sitter samlet på Jessheim. Navnet på det nye selskapet blir Norwegian Agro Machinery.

Stor utvikling

Toppsjefen i Danish Agro sin maskindivision, Jens Skifter, forteller i pressemeldingen om hvorfor man nå tar dette skrittet:

Slår sammen: I 2016 kjøpte Norwegian Agro Machinery Lena Maskin. Nå slås selskapene sammen. Arkivbilde
Slår sammen: I 2016 kjøpte Norwegian Agro Machinery Lena Maskin. Nå slås selskapene sammen. Arkivbilde

-Vi har hatt nesten eksplosiv utvikling i Norge, siden vi started med maskinsalg her i 2016. Vi har på bare fem år nådd en samlet omsetning i Norwegian Agro Machinery og Lena Maskin på over 600 millioner norske kroner. Tiden er derfor inne for å strukturere oss slik at vi er tilpasset de behov som finnes i 2022. Spesielt utviklingen innen digitaliseringen går raskt, vi skal kunne utveksle data hele veien mellom fabrikk og sluttkunde. Jeg er overbevist om, at vi nå blir i stand til å yte enda bedre service til våre norske kunder.

Styrker kompetansen

Administrerende direktør i Norwegian Agro Machinery, Michael Husfeldt, legger til følgende:

Annonse

-Dette strategiske initiativet skal være med til at styrke vår kompetanse og utvikling innen service, salg og rådgivning. Vi ønsker også å benytte endringen til å styrke oss både kommersielt og teknisk. Jeg er overbevist om at vi vil komme styrket ut av den nye selskapsstruktureringen i Norge, avslutter sjefen for Norwegian Agro Macninery.

Dette er Norwegian Agro Machinery

Norwegian Agro Machinery har avdelinger i Våler, Røn, Dal, Hønefoss, Lena, Rudshøgda, i Gudbrandsdalen, Verdal og på Skogmo. Selskapet er norsk distributør av Claas traktorer og høstemaskiner, samt redskaperer fra Lemken, Bøgballe, Horsch, Multiva, Göweil, Samson, Pichon, Spearhead, Stark, Duun, Maschio Gaspardo og VM Loader. Danish Agro konsernet selger maskiner i ni land, og omsetningen i 2021 havnet på mer enn 5 milliarder danske kroner.

Neste artikkel

John Deere vant i september