Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

CNH øker sjåførens synsfelt

Innovativ kamerateknikk sikrer full kontroll over frontmontert redskap

Det pansermonterte kamerasystemet, Steyr Q-KSM gir sjåføren oversikt over redskaper montert i traktorens fronthydraulikk (foto: CNH industrial)
Det pansermonterte kamerasystemet, Steyr Q-KSM gir sjåføren oversikt over redskaper montert i traktorens fronthydraulikk (foto: CNH industrial)

CNH industrial viste under den tyske Demopark-messa fram sin nye kameraløsning for montering på traktorens panser.

Utstyret bærer navnet Q-KSM, og er lansert på CNHs Steyr Profi CVT- traktor. Ekspertjuryen lot seg begeistre av systemet, og tildelte CNH sølvmedalje for sin innovativ teknikk under Demopark 2019.

Komplett pakke

Steyr Q-KMS er ment for å eliminere begrensningen av traktorsjåførens synsfelt ved kjøring av redskap i fronthydraulikken. Systemet består av to pansermonterte vidvinkellinser, en kontrollboks og en skjerm som monteres inne i traktorhytta.

Fleksibelt

Det er fullt mulig å koble flere kameraer til styringsenheten. Kameraløsningen kan for eksempel utvides med ekstra linser for å holde kontroll på frontlasterens posisjon ved lasting og bytte av redskap. Skjermen er kobla til traktorens Mulitcontoll-armlene, og sjåføren kan til enhver tid velge hvilke av kameraposisjonene det ønskes oversikt over.

Annonse

Øker sikkerheten

Et særlig viktig argument for systemet, er økt sikkerhet ved veitransport. Vidvinkelkameraene skal ifølge produsenten, gi utmerket utsyn langt foran traktoren. Dette gir sjåføren kontroll over redskapets posisjon om det så er både langt og bredt ved forsering av veikryss og smale innkjørsler.

Forbedret for vinteren

CNHs løsning er også forberedt for vinterkjøring. Kameraene er temperaturfølende, og har varmetråder i linsa for å hindre gjenising ved for eksempel snøbrøyting. Kameraenes posisjon justeres av sjåføren, hvilker betyr at det ikke kreves noen konvertering av systemet fra redskap til redskap. Kameraløsningen er TÜV- godkjent.

Ut fra hva Traktor tolker av CNHs pressemelding, vil systemet etterhvert bli tilgjengelig på produsentens øvrige traktormerker, Case IH og New Holland.

Neste artikkel

Norwegian Agro tar Tanco