Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Bøtelagt for å ikke ha med kjetting

Visste du at du skal ha med kjettinger i traktoren i piggdekksesongen? Det gjorde ikke Rune Aunemo, og det fikk han bot for.

Pliktoppfyllende svingte Rune Aunemo inn på vektkontrollen i Orkanger i Sør-Trøndelag. Traktorekvipasjen, en Fendt 716 med en T140 Orkel boogihenger, gikk gjennom uten bemerkninger. Heller ikke lysene hadde inspektøren fra Biltilsynet noe å utsette på. Første i Norge

Men i Aunemo skulle til å kjøre videre fikk han spørsmål om han hadde kjettinger med. Lettere forundret over spørsmålet svarte han at det hadde han ikke. Noe som resulterte i et forelegg på 500 kroner.

- Vegen var bar og fin og jeg kjørte med piggdekk. Jeg har aldri hørt om at kjettingreglene for lastebil også gjelder for traktor og henger. Beskjeden var at kjettinger måtte medbringes, men at jeg ikke trengte ha dem på, forteller Rune Aunemo.

Traktorsjåføren som årlig har 2000 timer i traktorsetet hadde aldri hørt om reglene før, og det har heller ingen av de han har kontakt med. For å sjekke ut saken ringte han til Vegdirektoratet og etter en sjekk i regelverket konkluderte de med at inspektøren fra Biltilsynet var i sin fulle rett da han skrev ut forelegget. Traktorføreren ser liten nytte i å klage på forelegget. Heller ikke hos Biltilsynet kunne de si at de hadde hørt om kjettingbot til traktorsjåfører før. Innretter seg

Annonse

Rune Aunemo slapp i det minste å parkere traktoren på kontrollstasjonen. Siden vegen var bar fikk han lov til å kjøre rett hjem for å hente kjettinger. Siden kontrollen i februar har han tatt sjansen på å kjøre som vanlig uten å ha kjettinger med, men forteller at han kommer til å innrette seg etter reglene.

- Jeg spurte inspektøren hvor han mente jeg skulle ha kjettingene, men fikk til svar at det ikke var hans problem. Utfordringen er at traktoren ikke akkurat har noe velegnet sted å lagre en styrekjetting, to kjettinger til bakakslingen på traktoren og to kjettinger til den ene akslingen på tilhengeren.

- Jeg kommer nok til å lage meg en kasse til å henge på tilhengeren, forteller Rune Aunemo. Er Rune Aunemo den første som har fått forelegg for å ikke ha med kjettinger i traktoren? Visste du om reglene og kjenner du til andre som har fått bot? Skriv en kommentar i feltet under!

Neste artikkel

Zetor utsetter lansering av nye Proxima og Forterra