Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ålö i Tyske hender

Kjøpes av Jost Werke AG

(Foto: Arkivfoto Traktor)
(Foto: Arkivfoto Traktor)

Frontlasterprodusenten Ålö er et svært kjent navn i landbruket, med produksjon i moderlandet Sverige, USA, Kina og Frankrike. Per i dag, eksporteres Ålö’s produkter til mer enn 40 land, både under eget merke, og med traktorprodusentenes navn og farge. Den årlige produksjonen ligger på omlag 40.000 frontlastere.

Ålö er nå planlagt oppkjøpt av tyske Jost Werke AG som inntil nå har spesialisert seg innen lastebilindustrien. Nåværende eier av Ålö, Altor Equity Partners, forventer at transaksjonen vil bli avsluttet innen kort tid.

– Vi er glade for å funnet et utmerket, nytt hjem for Ålö. Jost Werke har et godt utgangspunkt for å skape gode relasjoner i traktor -og landbruksmaskinbransjen, hvilket kan føre Ålö-produktene inn i nye markeder. Dessuten gir innlemmelsen betydelige stordriftsfordeler, forteller Bengt Munsbach i Altor Equity Partners.

Annonse

Optimismen rår også internt i Ålö

– Ålö står sterkere en noensinne. Utviklinga de siste årene med nye produkter som vår Q-serie Premium Loader og Q-Companion digitale styringssystem, ved siden av et betydelig redskapsprogramm gjør at Ålö kan fortsette å vokse både under eget merkenavn, som hos OEM-partnerne, hevder administrerende direktør i Ålö, Niklas Åström.

– Vi er glade for å få inn Ålö i porteføljen, avslutter Joachim Dürr, administrerende direktør hos kommende, nye eieren, Jost Werke.

Eierskiftet er betinget av godkjenning av fusjonskontroll og forventes ferdigstilt tidlig i 2020.

Neste artikkel

Stoll skifter eier