Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Akershus Traktor får ny eier

Lantmännen Maskin AB selger halvparten til norsk industribygger

Operativt ansvar: Hvis Konkurransetilsynet tillater det, får BR Industrier kjøpe halvparten av aksjene i Akershus Traktor. De gjenværende 50 prosentene skal fortsatt eies av svenske  Lantmännen, men det er gjengen på bildet som vil stå for den operative drifta. F.v Arnt Sigve Undheim, sjef for landbruksdivisjonen i BR Industrier, Bjørn Rygg, eier og adm.dir. i BR Industrier og Ole Hveem, daglig leder for Akershus Traktor. Foto: Even Mangerud.
Operativt ansvar: Hvis Konkurransetilsynet tillater det, får BR Industrier kjøpe halvparten av aksjene i Akershus Traktor. De gjenværende 50 prosentene skal fortsatt eies av svenske Lantmännen, men det er gjengen på bildet som vil stå for den operative drifta. F.v Arnt Sigve Undheim, sjef for landbruksdivisjonen i BR Industrier, Bjørn Rygg, eier og adm.dir. i BR Industrier og Ole Hveem, daglig leder for Akershus Traktor. Foto: Even Mangerud.

Før nyttår er Akershus Traktor, en av landets største landbruksmaskinforhandlere, på ny i norske eierinteressers hender. Industribygger, gründer og eier av sju Eiksentre, Bjørn Rygg, kjøper nemlig halvparten av Akershus Traktor, for en ukjent sum av det svenske felleskjøpet Lantmännen.

En langsiktig eier

Sammen med BR Industriers øvrig forhandlervirksomhet, som er samlet under navnet Jæren Traktorsenter, forventes omsetningen til å passere én milliard kroner årlig. En betingelse for oppkjøpet, som per dags dato kun er en intensjonsavtale, er at Konkurransetilsynet godkjenner avtalen. Det håper partene er ferdig avklart innen utgangen av 2016.

- Å få BRI inn på eiersiden betyr at vår posisjon blir ytterligere styrket. BRI er kjent som en langsiktig aktør i bransjen, med etablering av første traktorverksted på Randaberg i 1985. Det er viktig, framhever Ole Hveem, daglig leder for Akershus Traktor.

Hos BRI defineres landbruket, med sitt traktor- og maskinmarked, som en del av fundamentet i selskapet. Et uttalt mål fra selskapet side er å bli den største privateide landbruksforhandleren i Norge, etter Felleskjøpet.

- Jæren Traktorsenter står allerede sterkt i dette markedet, og sammen med Akershus Traktor vil vi sørge for at bøndene er sikret et topp tilbud gjennom hele verdikjeden – fra salg til reservedeler og service, sier Bjørn Rygg, konsernsjef i BR Industrier.

- Fra konsernets side, og som medeiere, har Vidar Haukalid, Ola Frang Wetten og Øystein Røyneberg vært viktige pådrivere for å få til den langsiktige og strategiske posisjoneringen som nå finner sted, fortsetter Rygg.

Eikmaskin er positive

Eikmaskin, som fra 1. oktober vil være ansvarlig for import og distribusjon av både Fendt, Massey Ferguson og Valtra, ser positivt på at BRI kommer inn på eiersiden til Akershus Traktor.

– Akershus Traktor vil være en viktig brikke for spesielt Valtra og Fendt-treskere i Norge, og det er derfor en styrke å ha BRI som en langsiktig eier både i Jæren Traktorsenter og Akershus Traktor. Vi ser fram mot fortsatt godt samarbeid, uttaler Trond Kjempekjenn, administrerende direktør i Eikmaskin.

Jæren Traktorsenter og Akershus Traktor, som vil drives som to separate enheter, vil ha tyngdepunkt på Jæren i Rogaland, i østlandsområdet og i Trøndelag. I tillegg er Agder-fylkene samt Telemark og Vestfold eksempler på viktige områder for virksomheten.

LES OGSÅ:

Annonse

Sikter mot resultatforbedring på 30 millioner kroner

Dette er Akershus Traktors nye leverandører

Ny start for Akershus Traktor

Uproblematisk for Akershus Traktor å konkurrere med Eik

Eiksentrene beholder Fendt-tresker

Tre nye Valtra-forhandlere klare

Lely inn hos Akershus Traktor

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin