Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Akershus Traktor får Fendt tresker, Eik beholder Fendt traktor

Presenterer mellomløsning som avviker fra Route 66.

Salget av Fendt i Norge blir nå delt, slik at Akershus Traktor får ansvar for salg av tresker og høstelinje i sine salgsområder, mens Eiksentrene i de samme områdene beholder salget av traktor. (Illustrasjonsfoto: Fendt)
Salget av Fendt i Norge blir nå delt, slik at Akershus Traktor får ansvar for salg av tresker og høstelinje i sine salgsområder, mens Eiksentrene i de samme områdene beholder salget av traktor. (Illustrasjonsfoto: Fendt)

Fendt og Valtra skal selges sammen. Dette har Agco understreket gang på gang i løpet av høsten. Nå velger man imidlertid å gå for en annen løsning her i Norge. Løsningen er ikke helt i tråd med Agcos Route 66-strategi, samtidig som den legger opp til mindre endringer for de berørte Eik-sentrene - med andre ord en mellomløsning.

Valtra eksklusivt hos Akershus Traktor

I dag sendte Eikmaskin og Akershus Traktor ut en pressemelding der det går fram at Akershus Traktor får Valtra-eksklusivitet i sine distrikter. De skal selge Valtra traktorer med tilhørende redskapsportefølje og treskere. Mer informasjon om redskap kommer i følge aktørene på et senere tidspunkt, men Akershus Traktor vil få tilgang på hele Fendt sin «Green og Gold harvesting» linje.

– Vi i Eikmaskin er veldig fornøyd med å få Akershus Traktor inn i Eik-familien. De har en enorm erfaring og kunnskap på gras og tresker. Med denne avgjørelsen er mange brikker falt på plass, og vi ser frem mot å utvikle kjeden videre. Eikmaskin sin målsetning er at våre franchisetakere skal være proffe og lønnsomme. Eik-kjeden skal være tilstede der kunden er, for å kunne gi best mulig service og oppfølging, sier administrerende direktør Trond Kjempekjenn i Eikmaskin AS.

SE VIDEO: Agco-direktør forklarer hvordan «Route 66»-strategien skal implementeres i Norge

Et markant steg i retning Route 66

– Dette er ikke helt i tråd med Agco sin Route 66 distribusjonsstrategi, men det er et markant steg i den retningen. Vi har valgt denne løsningen i Norge, for å bygge på de flotte erfaringer og kompetanse Akershus Traktor har opparbeidet seg på høstemaskiner, grasutstyr og Valtra traktorer, sier Christian Devantier, distribusjonsansvarlig for Agco i Norden og Baltikum.

– Vi gleder oss til å samarbeide med Eikmaskin og kjeden, og er veldig fornøyd med løsningen som nå har fremkommet for Akershus Traktor, sier administrerende direktør Ole Hveem i Akershus Traktor AS.

Som tidligere kommunisert, så vil endringene ikke tre i kraft før 1. oktober 2016.

Vi følger saken løpende her på traktor.no.

ALT OM LANTMÄNNEN MASKINS NORGES-EXIT:

VIDEOKOMMENTAR: Dette er Lantmännen-saken

Claas ut av Lantmännen Maskin

Valtra går over til Eikmaskin

Valtra og Fendt i sammen

Derfor gifter Lantmännen seg med Agco

Annonse

Akershus Traktor blir en del av Eik-kjeden

Motsatt vei for Claas i Finland

Ingen dialog mellom HCP og Claas

Norges høyeste markedsandel på Claas

Første Claas-forhandler er klar

Lantmännens største private forhandler velger Claas

Agco gjentar svensk giftemål i Tyskland

Sverige går foran i Agcos nye strategi

SE VIDEOINTERVJU MED DE SENTRALE AKTØRENE:

Christian Rafn Schmidt - adm. dir. Lantmännen Maskin AS

Trond Kjempekjenn - adm. dir. Eikmaskin AS

Christian Devantier - direktør for distribusjon for AGCOs produkter i Norden og Baltikum

Jens Skifter - regionsjef i Claas

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin