Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Agco gjentar svensk giftemål i Tyskland

Inngår utvidet samarbeid med stort tysk felleskjøp.

Fendts sjølgående finsnitter Katana blir nå en del av det tyske felleskjøpet RWZ sitt produktsortiment. (Foto: Fendt)
Fendts sjølgående finsnitter Katana blir nå en del av det tyske felleskjøpet RWZ sitt produktsortiment. (Foto: Fendt)

12. oktober ble det kjent at Lantmännen Maskin kaster ut Claas fra sitt forhandlernett i Sverige til fordel for et utvidet samarbeid med Agco. Kun dager etter svarte Claas med å offentliggjøre sin nye avtale med Kesko, som forhandler landbruksmaskiner i Finland og de tre baltiske landene, slik at Massey Ferguson mister sin representasjon i disse fire landene.

Nå kommer det tredje store jordskjelvet der både Claas og Agco er involvert, for i Tyskland er det nå klart at innkjøpssamvirket RWZ Rhein-Main i Tyskland har bestemt seg for å inngå et lignende samarbeid som Lantmännen Maskin og Agco har gjort i Sverige. Nettstedet agrarheute.com skriver at det tyske samvirke, som har en 75 år langt partnerskap med Fendt, nå skal satse fullt på hele Agcos produktportefølje.

Dermed skal samvirkeorganiserte RWZ Rhein-Main, som er Tysklands tredje største landbruksmaskinforhandler med 2 700 ansatte fordelt på 200 avdelinger, selge Fendt traktor, treskere, Katana sjølgående finsnittere og det kommende grassortimentet. Men også Challenger blir en del av deres tilbud til tyske bønder. Salget av disse to merkene samles under et forhandlernett, mens salget av Massey Ferguson og Fella samles i et annet. På enkelte steder er det også selvstendige forhandlere som vil ta hånd om Valtra og MF, på vegne av RWZ.

Som med endringene som er igangsatt i Norge og Sverige, forklarer Agco at dette er en del av deres Route 66-strategi, og Dr. Rob Smith hos Agco slår fast at RWZ Rhein-Main blir en eksklusiv forhandler av deres produktsortiment. Administrerende direktør for RWZ Rhein-Main slår på sin side fast at Agcos strategi passer som hånd i hanske for dem.

Hvordan Claas håndterer situasjonen, der de i likhet med Skandinavia må få på plass en ny salgsorganisasjon, vites foreløpig ikke. Det har foreløpig ikke lykkes å komme i kontakt med noen hos Claas for en kommentar.

ALT OM LANTMÄNNEN MASKINS NORGES-EXIT:

VIDEOKOMMENTAR: Dette er Lantmännen-saken

Claas ut av Lantmännen Maskin

Valtra går over til Eikmaskin

Valtra og Fendt i sammen

Derfor gifter Lantmännen seg med Agco

Akershus Traktor blir en del av Eik-kjeden

Motsatt vei for Claas i Finland

Annonse

Ingen dialog mellom HCP og Claas

Norges høyeste markedsandel på Claas

Første Claas-forhandler er klar

Lantmännens største private forhandler velger Claas

Agco gjentar svensk giftemål i Tyskland

Sverige går foran i Agcos nye strategi

SE VIDEOINTERVJU MED DE SENTRALE AKTØRENE:

Christian Rafn Schmidt - adm. dir. Lantmännen Maskin AS

Trond Kjempekjenn - adm. dir. Eikmaskin AS

Christian Devantier - direktør for distribusjon for AGCOs produkter i Norden og Baltikum

Jens Skifter - regionsjef i Claas

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin