Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

A-K fusjonerer landbruk og anlegg

Fra nyttår heter alt A-K maskiner.

(Illustrasjonsfoto: Gunnar Lukerstuen / Marnstuen Media)
(Illustrasjonsfoto: Gunnar Lukerstuen / Marnstuen Media)

Sommeren 2012 utvidet A-K maskiner sin virksomhet ved å starte opp som importør og forhandler av anleggsmaskiner fra New Holland Construction. Den gang opprettet det Bertel O. Steen-eide selskapet et eget søsterselskap under navnet A-K anleggsmaskiner. I 2014 utvidet man virksomheten med sortimentet fra Case Construction, samtidig som A-K da valgte å overføre kompaktmaskinene over til landbruksdelen av A-K. Fra nyttår viskes imidlertid skillene mellom anlegg og landbruk helt ut.

- Som et ledd i A-K maskiners langsiktige plan for forretningsutvikling, har vi besluttet å innfusjonere vårt søsterselskap A-K anleggsmaskiner inn i A-K maskiner gjeldende fra første januar 2016, sier administrerende direktør i A-K Maskiner, Gunnar Thorud til at.no.

LES OGSÅ: Nye ansikter på plass hos A-K

Den eksisterende avdelings- og forhandlerkjeden har et godt innarbeidet nettverk landet over, med kompetanse innenfor salg, service og deler på anleggsmaskiner i tillegg til landbruksmaskiner. Integrasjonen vil føre til økt kompetanse og kvalitet innenfor anleggsmaskiner i A-K organisasjonen og gi et bredere kundegrunnlag, i følge A-K Maskiner.

Annonse

I følge nettstedet sluttet salgssjef for anleggsmaskiner,s Bjørn Furu, ved nyttår. Furu skal i følge at.no gå tilbake til å jobbe som maskinentreprenør. Også Roger Lerberg, distriktssjef for Oppland og Akershus, forlater A-K når han i februar starter i den nyopprettede stillingen som produktsjef landbruk hos Svenningsens AS.

LES OGSÅ: A-K maskiner tapte 86 millioner i 2014

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin