Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: "Høyslått i Østfold" er Årets slåttonnvideo

Erlend Moberget gikk av med seieren

Kåringen Årets slåttonnvideo 2017 ble nylig avsluttet, og denne uken har det vært jurymøte der en vinner skulle kåres. Juryen var svært fornøyd med flere av bidragene, men falt ned på at Moberges video fra høyslåtten i Østfold skilte seg ut som en vinner.

Storproduksjon av høy

Videoen viser høyslått på Fuglenes gård i Rakkestad i Østfold. De produserer høy på 1200 dekar, og selger høyet til kunder over hele landet. Vi får se hele prosessen med å få høyet i hus. Først blir graset slått med en Deutz-Fahr og butterfly fra Krone. Deretter får vi se en New Holland med gromme dekk og ei Krone sprederive. En annen New Holland kjører samleriva, også den fra Krone. Til slutt får vi se en grom trio. En Deutz-Fahr, en John Deere og en New Holland med hver sin lessevogn fra henholdsvis Straumann, Krone og Pöttinger. Høyet blir til slutt levert i høytørka, der det blir lagt på plass av ei kran.

God variasjon

I juryemøtet ble det lagt vekt på at videoen hadde god variasjon i klipp og kameravinkler, og at Moberget viser at han har en plan for dramaturgien i videoen. Vi få se hele prosessen fra slåing til lagring, alt i en logisk og ryddig rekkefølge, og med god regi.

Fornøyd vinner: Erlend Moberget (Foto: Privat)
Fornøyd vinner: Erlend Moberget (Foto: Privat)

Mange gode bidrag

Juryen vil benytte anledningen til å berømme alle de flotte bidragene som har kommet inn, og til å gratulere Moberget med seieren. Premien til vinneren er et POP@work-hørselvern med DAB+, samt heder og ære.

Under kan du følge lenker til alle de innsendte bidragene i kåringen Årets slåttonnvideo 2017.

Slått og pressing i Nordland

Annonse

Vossakasso og alpetraktor i Stryn

Høyslått i Østfold

Slåttonna i Gratangen

Rundball og markstakk på Mosterøy

Slåtten med Garpestad Maskinstasjon

Slåttonna på Brennbakk gård

Slått på Nordpå-Enstad

Høypressing i Øvre Eiker

Siloslåtten på Jæren

Slåtten på Kleiva gård

Neste artikkel

John Deere oppgraderer kompakttraktorene