Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dette er Årets slåttonnvideo!

Vi gratulerer herved Tina Brennbakk med seieren

Tina Brennbakk har med tiden blitt et kjent navn i Traktors videokåringer. Gårdbrukeren fra Hattfjelldal har gjennom flere år bidratt med innslag i kåringen av både Årets brøytevideo, Årets våronnvideo, Årets slåttonnvideo og ikke minst i hovedkonkurransen, Årets landbruksvideo. Brennbakk har øye for komposisjon, og stakk gjennom sitt grundige arbeide, av med tittelen som vinner av Årets brøytevideo 2019. Men ikke nok med det- med ny drone og påfyll av inspirasjon, går hun også av med seieren i kåringa av Årets slåttonnvideo!

I Tinas video blir vi med på alt fra slått til ranking med traktorer fra Deutz-Fahr og Fendt. De habile sjåførene på traktorene er som vanlig Øyvind og Trond-Håvard Brennbakk.

Juryen er mektig imponert over Tinas arbeide med videoen. Ikke bare er mangfoldet av innhold stort. Klipping og avstemming mot bakgrunnsmusikken imponerte oss særlig, og de mange kameravinklene gir filmen et teknisk perspektiv. Brennbakk har åpenbart brukt lang tid med både drone, kamera og redigering. Vi får alt fra montering av redskaper til kjøring både etter vei og på jordet.

Hele folket i arbeide

Tina driver gården sammen med ektemannen, Øyvind Brennbakk og deres tre sønner. Med mjølkeproduksjon med fullt påsett, kommunal snøbrøyting og leiekjøring, har ekteparet klart å skape sin egen arbeidsplass av gården

– Vår eldste sønn er utdanna landbruksmekaniker. Andremann er maskinfører, og yngstegutten går fortsatt på skolen. Etter endt dag på arbeidsplass og ved skolebenken, hjelper alle sammen til på gården. Vi har regna på innsatsen, og landa på at vi totalt legger ned mellom fem og seks årsverk i drifta, hvert år, forteller Tina

Gårdens Deutz-Fahr 7250 TTV er et sikkert vitnesbyrd på familien Brennbaks storstilte innsats. I løpet av 2018, rulla traktoren hele 3500 timer!

Fritidssyssel ble inntektskilde

Tina forteller videre at videoproduksjonen nå har gått fra å være rein hobby, til å bli en liten bigeskjeft ved siden av de travle dagene på gården. Og til redaksjonens store glede, var det Traktors videokåringer som er årsaken til at Tina fikk interessen.

– Det er først og fremst Magasinet Traktor som skal ha takk for at jeg begynte med dette. Hele familien fulgte innslagene som ble sendt inn, og jeg valgte etterhvert å kjøpe meg ei drone. Jeg skal si det ble både julaften og påskeaften til sammen da “fuglen” kom i hus! I starten ble det en del famling før jeg fikk taket på det, og det var mest om å gjøre å få ut videoene på Youtube så raskt som mulig. Etterhvert henta jeg mer inspirasjon fra andre som driver med det samme, og ble flinkere. Jeg lager videoene utelukkende fordi det er moro, og publikum får åpenbart med seg at jeg liker dette; den siste tida har jeg faktisk fått flere bestillinger fra andre som ønsker at jeg skal lage video for de, forteller Brennbakk engasjert.

Tina synes det er flott at unge som voksne engasjerer seg i å lage innslag til videokåringene, og oppforderer enhver, uavhegig av nivå, til å bidra

– Vi klarer aldri å promotere landbruket for godt. Innsalg fra ulike deler av landet, med varierende drift og maskinpark, gir et ærlig bilde av bondens hverdag. Profesjonelt produsert reklame, kan fort gi et skjevt inntrykk av hva landbruket er. At mennesker i alle aldre finner det interessant å vise arbeidsdagen vår, synes jeg er kjempeflott, avslutter den engasjerte gårdbrukeren.

Vi i Traktor får ikke blitt mer enige med Tina Brennbakk. Hvert eneste bidrag vi får tilsendt blir satt stor pris på, helt uavhengig av nivå. Sjøl om du måtte føle at innslaget ditt ikke er ei kåring verdig- send det til oss!

Neste artikkel

A-K Hokksund blir Røsholt Maskin