Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Vinneren av Årets innhøstingsvideo er klar

Sindre og Erlend dro i land seieren med storslått treskevideo.

Erlend Moberget og Sindre Reinfjord har besøkt bønder i Østfold-kommunene Eidsberg, Spydeberg, Askim og Trøgstad, og satt sammen en flott gjengivelse av innhøstinga. Videoen viser et bredt utvalg av treskere og traktorer, både gammelt og nytt.

Begeistret jury

Under jurymøtet denne uken ble samtlige innsendte bidrag til Årets innhøstingsvideo 2017 sett og evaluert. Juryen likte flere av bidragene godt, men Reinfjord og Mobergets video pekte seg til slutt klart ut som en vinner.

Juryen legger vekt på at Østfold-guttene klarer å få fram hele stemninga i skuronna godt, og at de viser hele kornets reise fra jordet til mølla. Et annet viktig moment er at det er mange mennesker som er synlige i videoen. Det skaper liv, og gjennom disse menneskene får de fram at dette er en fin tid på året for mange bønder.

Filminga og klippinga av videoen er også meget bra. Variasjonen i kameravinkler, lengden på klipp, og ikke minst rytmen mellom klipp og musikk er behagelig å se på, og man kjeder seg aldri. Juryen hadde også sansen for musikkvalget. For de musikkinteresserte kan vi fortelle at dette faktisk er et norsk band, som kaller seg Bretton Woods. Låta heter Working in the Field.

Drevne videoprodusenter

Moberget og Reinfjord har vært å se i Traktors videokåringer flere ganger, og de har også tidligere gått av med seieren. Nå senest var det Moberget som opererte på egen hånd, da han vant kåringen Årets slåttonnvideo med bidraget sitt fra høyslåtten på Fuglenes Gård.

Under kåringen Årets våronnvideo 2016 hadde duoen jobbet sammen, og videoen "Våronn-o-rama" ga dem seieren.

Erfarne: Sindre Reinfjord (t.v) og Erlend Moberget har bidratt med videoer i flere av Traktors kåringer, og også vunnet flere ganger. (Foto: Erlend Moberget)
Erfarne: Sindre Reinfjord (t.v) og Erlend Moberget har bidratt med videoer i flere av Traktors kåringer, og også vunnet flere ganger. (Foto: Erlend Moberget)

Én kåring gjenstår

Kåringen Årets innhøstingsvideo er en del av Traktors videokåring Årets landbruksvideo. Tidligere i år har vi også kåret Årets våronnvideo og Årets slåttonnvideo. Til slutt vil vi før jul kåre Årets landbruksvideo, som er den store hovedkåringen. Fristen for å sende inn bidrag til denne kåringen er onsdag 15. november. Vinneren av Årets landbruksvideo får en tur for to personer til en John Deere-fabrikk, gitt av Felleskjøpet Agri.

Under finner du link til de øvrige videoene i Årets innhøstingsvideo 2017:

VIDEO: Havrehøst med Skarsem & Jakobsen

VIDEO: Hvetetresking i Øvre Eiker

VIDEO: Ertehøst i Buskerud

VIDEO: Byggtresking på Sandheia gård

VIDEO: Fendt-tospann i Trøndelag

Neste artikkel

Eiksenteret Lier flytter