Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Våronna på Brennbakk gård

For Tina Brennbakk og familien i Hattfjelldal starta våronna først den 14. juni!

2020 har bydd på en vinter av de sjeldne. Her sørpå ble det knapt nok hvitt på bakken, mens de mer nordlige og høytliggende strøka opplevde snømengder en heldigvis ikke må slite med så ofte. En av disse er vår flittige bidragsyter til Traktors videokåringer, Tina Elisabeth Brennbakk i Hattfjelldal.

– Våronna ble forferdelig forsinket, og vi starta sånn smått så seint som 14. juni. Attpåtil hadde snøen vært pakka hardt i vinter, med mye soppskader til følge, forteller Tina

En ulykke kommer sjelden alene

Som om den seine oppstarten ikke var nok, bød årets våronnkjøring også på et og annet maskinhavari for de flittige gårdbrukerne.

– Et toppstag knakk når vi skulle begynne med kunstgjødsla. Resultat var knust gjødselspreder og forhandler hadde kun en igjen på lager. Ei opplagring i girkassa på møkkpumpa havarerte under røring, med den konsekvens at den tok fyr og holdt på ta med seg traktoren også. Gearolje brenner jaggu godt, erklærer Brennbakk.

– Det har kort sagt gått i ett, med mye entreprenørkjøring i tillegg. Heldigvis kjøpte vi tilbake vår gamle Deutz-Fahr 7250, slik at vi fikk en traktor til, til disposisjon, fortsetter hun.

Om våronnvideoen forteller innsenderen;

Annonse

Videoen åpner med jordfresing av potetåker den 18 juni, så er det klargjøring til møkkjøring. Steinplukking er leiejord, såing er entreprenørarbeid. Vi valgte i år, på grunn av tørke, å spre kunstgjødsla først og tynn møkk etterpå, så rekkefølgen i videoen er ikke helt riktig. Medvirkende er som vanlig Øyvind, Trond-Håvard og Johan som medhjelper. Mor selv trakterer rullstokken (åkertrommel, red.adm), så jeg får kjøre litt jeg også når det er travelt, gliser Tina.

Vi takker for årets siste, gode bidrag til kåringen Årets våronnvideo og ønsker samtlige av våre lesere til lykke med slått- og innhøsting.

Under finner du samtlige av denne sesongens innslag;

Neste artikkel

John Deere fortsetter kjøret