Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Tvilling-treskere i byggåkeren

Innhøstingsvideo fra bygdegutta Emil og Håkon.

For et par uker siden kåret vi en vinner i Årets slåttonnvideo, og nok en gang var det Erlend Moberget som stakk av med seieren. I forbindelse med offentliggjøringen bød Moberget på et par tips til deg som ønsker å bidra med videoer til Traktors kåringer. Vi snakket også med en annen trofast videoprodusent, Tina Brennbakk, som fikk skryt av juryen for sin slåttonnvideo, og for utviklingen hun har vist gjennom sine bidrag de siste årene.

Gule treskere, grønne traktorer

Nå er det klart for neste kåring, og denne gangen er det innhøstinga som står for tur. Det første bidraget kommer fra Emil Molandsveen og Håkon Hagaseth, som sammen kaller seg Bygdegutta. De holder til i Øvre Eiker i Buskerud, og det er også dit videoen tar oss med.

Annonse

Først i videoen får vi se en New Holland TC 4.90 skurtresker som gnager seg gjennom en havreåker. Som på de aller fleste skurtreskere denne sesongen får halmkutteren stå i ro også her. Halmen legges igjen i en streng bak treskeren, og blir nok pressa senere.

I neste sekvens er det en byggåker som får unngjelde av New Holland-treskeren, og nå har den fått selskap av nok en TC 4.90, til forveksling lik den første.

Mot slutten av videoen tar traktorer det meste av fokuset, idet vi får være med en Fendt 516 og en 312 av samme merke med hvert sitt kornlass til mølla.

Alt som høstes kan

Kåringa Årets innhøstingsvideo 2018 skal vise nettopp innhøsting, og trenger ikke bare inneholde tresking. Vi ønsker oss også videoer av for eksempel potetopptaging, løkhøsting, eller hvilken som helst annen innhøsting. Frist for å sende inn bidrag til Årets innhøstingsvideo er 22. oktober, så det er fortsatt tid igjen til å klippe sammen ditt bidrag. Mer info om konkurranseregler og rutiner for innsending finner du her:

Neste artikkel

CNH gjør det skarpt i Danmark