Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Treskinga i Rissa

Tor Egils bidrag til Årets innhøstingsvideo 2018.

Den neste videoen i kåringa Årets innhøstingsvideo kommer fra Tor Egil Grinnen Berntsen, og viser tresking i Rissa, som ligger i Indre Fosen kommune i Trøndelag.

Kjører korn med skruevogn

I videoen får vi se en New Holland CSX7060 skurtresker med et 20 fots skjærebord, som jobber seg gjennom åkeren. Vi får også se en Massey Ferguson 6470 med ei Grainsaver GS-12 skruevogn, som frakter kornet fra treskeren til containere på jordekanten.

Hvordan avlinga var på jordene som ble treska har ikke Traktor-redaksjonen fått informasjon om, men det ser i alle fall ut som at det ble en del halm. Som østlending, med en mager høst i minne, må undertegnede si at det er godt å endelig få se skikkelige halmstrenger etter en tresker igjen.

Klart for hovedkåring

Fristen for å sende inn bidrag til Årets innhøstingsvideo har gått ut, og snart er alle videoene publisert. Hvem som stikker av med tittelen får du se her på traktor.no om ikke alt for lenge.

Annonse

I mellomtida kan du som har videoopptak fra landbruksåret 2018 begynne å klippe sammen et bidrag til hovedkåringa Årets landbruksvideo 2018. Her vil vi se glimt fra hele sesongen, og en god variasjon slår alltid godt an hos juryen.

Mer informasjon om konkurranseregler, og om hvordan du sender inn din video til oss, finner du i denne saken:

Se også de øvrige videoene i Årets innhøstingsvideo 2018:

Neste artikkel

Nye Eiksentre i Gol og Hjartdal