Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Tilbakeblikk på Årets landbruksvideo

Se de beste landbruksvideoene fra de siste fire åra.

Nå når vi snart går inn i den siste uka i februar, begynner det nok å rykke i foten til både gras- og kornprodusenter. Lengselen etter støvtørre våronnjorder og nyslått gras begynner å melde seg, og vi kan nesten ikke vente på at vinteren skal slippe taket.

Hva passer vel bedre da, enn å bruke ventetida på å se på noen flotte landbruksvideoer, der vekstsesongens lukter og følelser får et visuelt uttrykk. Det er nesten så man kan kjenne den svale vårvinden, og lukte det nyslåtte graset.

Her får du vinnervideoene i Årets landbruksvideo fra de fire siste åra.

God historie i 2015

I 2015 var det Halvard Bøe fra Fogn i Ryfylke som stakk av med tittelen. Han fikk blant annet skryt for god historiefortelling og variert bildebruk.

– Det ligger en story bak hele filmen, hvor vi får et veldig godt innblikk i prosessen, og ser folka som jobber med et stort smil, uttalte jurymedlem Fredrik Bye.

Gjentok suksessen i 2016

I 2016 var det en trio som skilte seg ut i kåringa, og som juryen måtte se ekstra nøye på. Disse var en video fra Erlend Moberget og Sindre Reinfjord, en fra Dag Christian Frøystad, og en fra Halvard Bøe.

Også dette året var det til slutt Bøe som ble utnevnt til vinner, for sin video fra landbruket i Ryfylke.

– Halvards video er ekstremt variert, med bilder av både maskiner og dyr. Den skildrer godt hvordan livet som ung landbruksengasjert sjel er i praksis. Han tar oss med både på jobb og fritid, og viser gjennom det hvilken livsstil det er å være bonde, sa jurymedlem Espen Syljuåsen.

Annonse

Jorde, fjøs og storslått natur i 2017

I 2017 var det tre karer fra Mosterøy som laga den beste landbruksvideoen. Ola Hodnefjell Haugen, Vetle Voll Ravndal og Thomas Voll Ravndal presenterte en variert og storslått video, men god variasjon i både klipp og kameravinkler. De fikk blant annet skryt for å vise folka som gjør de ulike jobbene godt, og for at vi får se livet både på jordet og i fjøset. Sist men ikke minst hadde de tre videoprodusentene klart å fange den storslåtte naturen på en flott måte.

Spesialprodusert musikk i 2018

Den hittil siste Årets landbruksvideo ble kåra rett før jul i 2018. Denne gangen var det Morten Bjorland og Håvard Helvik Høiland som endte opp som vinnere.

Videoen deres fra landbruket på Jæren er svært variert, og som gir et realistisk bilde av jobben som legges ned for å produsere mat her til lands. Juryen var også svært begeistra for introen i videoen, som er uten musikk, men med autentiske fjøslyder og lyden av arbeidet som gjøres.

Noe helt spesielt med denne videoen er at den har musikk som er laget fullt og helt kun til denne videoen. Morten og Håvard har en kamerat som heter Helge Ask, som lager musikk hjemme på gutterommet. Der har han spilt inn og produsert musikken til videoen, og underveis har videoprodusentene kunnet kommer med tilbakemeldinger.

– Vi har fått musikken akkurat slik vi ønsket. Ville vi ha gitarsolo - intet problem. Raskere takt, høyere trommer, eller mer leken bass. Han fikset alt. Utrolig flink, og utrolig gøy å ha egen musikk komponert til denne videoen, sier Morten.

Neste mulighet for å delta i Traktors videokåringer er i Årets brøytevideo. Fristen for å sende inn bidrag er 18. mars, og du kan lese mer om konkurranseregler, og rutiner for innsending her:

Neste artikkel

Lager du Årets Landbruksvideo 2019?