Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Slåtten i Ringerike

Lars Petters bidrag til Årets slåttonnvideo.

I denne slåttonnvideoen tar Lars Petter Bøhn oss med på slåtten i Ringerike. Først i videoen får vi se fylling av kunstgjødselspreder, noe som jo er med på å legge grunnlaget for ei god grasavling. Deretter vises et syn som har vært svært vanlig i landets sørlige halvdel denne sommeren, og et savn for dem som ikke har slikt utstyr, nemlig ei vanningsvogn i fullt arbeid.

Ryddig slåmaskinkjøring

Etter en rolig åpning tar tempoet i både lyd og bilde seg opp, og selve slåtten er i gang. Først får vi se en Fendt 720 med slåmaskiner fra Kverneland, henholdsvis en 4332 LT og en 3632 FT. Under slåinga vises et flott oversiktsbilde av enga, der slåtteekvipasjen kjører i et deilig ryddig mønster, tydelig hjulpet av signaler utenfra.

Med graset ferdig slått kan rakinga begynne. Jobben gjøres med en Fendt 516 og ei Liner 2800-rive fra Claas.

Til slutt er det kombipressa sin tur, ei McHale Fusion 3. I løpet av videoen får vi se pressa bli trukket av både en 720 og en 724 fra Fendt.

Nye kåringer på gang

Dette var den siste videoen i Årets slåttonnvideo 2018, og om ikke lenge blir vinneren offentliggjort. Nå er det bare å begynne å glede seg til neste kåring, nemlig Årets innhøstingsvideo. Her ønsker vi oss flotte videoer av avlinger som kommer i hus, og selvfølgelig av traktorer og andre redskaper som gjør jobben. Frist for å sende inn din video til kåringa er 22. oktober, men har du bidraget klart allerede nå er innboksen vår alltid åpen.

Senere i høst skal vi også kåre Årets landbruksvideo, der vi ønsker å se aktivitet fra hele landbruksåret 2018. Fristen for å sende inn bidrag til denne kåringa er 12. november.

Annonse

Ønsker du å sende inn en video til en av kåringene anbefaler vi at du tar en titt på denne saken. Der finner du informasjon om konkurranseregler og rutiner for innsending.

Her finner du de øvrige bidragene til Årets slåttonnvideo 2018:

Neste artikkel

Nedgang også i Irland