Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Rundball og nydyrking i Troms

Isak og Daniels bidrag til Årets landbruksvideo 2018.

Denne landbruksvideoen kommer fra Isak Sauge Sandberg og Daniel Johnsen, eller Traktorgutta som de kaller seg. De holder til i Gratangen i Troms, og det meste av handlinga i videoen foregår på gårdene deres der. Noe av såinga som vises foregår på Fosshaug gård i Indre Bardu.

Ny møkkvogn

I videoen får vi se alt fra snøfresing til sanking av rundballer, og mellom der finner vi både møkkjøring (med helt ny vogn), såing, gjødsling, slåing og pressing.

Gutta forteller at videoen ikke er helt kronologisk, for nydyrkinga vi får noen glimt av foregikk egentlig mellom første og andre (siste) slått, men i videoen er slåttene slått sammen.

Nydyrkingsprosjektet omfattet profilering av arealene, samt tilføring av næringsrik jord. Vi ser også at det blir tilført kalk og husdyrgjødsel.

Nesten 30 bidrag

Denne videoen er det siste bidraget til Årets landbruksvideo 2018. Til sammen i de fire kåringene Årets våronnvideo, Årets slåttonnvideo, Årets innhøstingsvideo og Årets landbruksvideo har vi fått inn nærmere 30 flotte bidrag, og Traktor-redaksjonen vil takke og berømme alle bidragsyterne for flotte videoer og god innsats.

Annonse

I løpet av denne uka kommer vinneren av hovedkåringa Årets landbruksvideo til å bli kåra, og offentliggjort her på traktor.no.

Neste artikkel

John Deere vant i september