Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Poteter, korn og nydyrking

Dag Christian viser oss landbruksåret på Frøystad gård

Vi nærmer oss slutten på kåringen Årets landbruksvideo, og her kommer nest siste bidrag. Neste uke kåres vinneren, som får en tur for to personer til John Deere-Fabrikken i Mannheim, gitt av Felleskjøpet Agri.

Oppfølger i nydyrkinga

Dette bidraget kommer fra Dag Christian Frøystad, og viser noe av aktiviteten på Frøystad gård i Akershus. Vi får se potetproduksjon, med vasking av kasser, hypping og opptaging. I kornproduksjonen får vi se harving, såing og tresking.

Familien Frøystad driver også med nydyrking av et område på til sammen 250 dekar. I videoen Dag Christian laget til fjorårets kåring av Årets landbruksvideo fikk vi se starten på dette prosjektet. I årets video får vi se neste etappe i nydyrkinga, der det foregår samling av stubber, graving av grøfter, planering av jord og fresing med nydyrkingsfres.

Ny kåring på gang

Som nevnt er kåringen Årets landbruksvideo snart ferdig, det er kun én video som gjenstår før vinneren kåres neste uke. Dermed er det på tide å komme i gang med neste videokåring, nemlig Årets brøytevideo 2018. Fristen for å sende inn bidrag er ikke før 19. mars, men vår innboks er alltid åpen, så det er absolutt lov å sende inn tidligere også. Du kan lese mer om konkurransereglene og rutiner for innsending av bidrag her.

Annonse

Neste artikkel

Traktorsalget har skutt fart i Sverige