Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Lexion-par i kornåkeren

Innhøstingsvideo fra treskinga i Rakkestad.

Denne innhøstingsvideoen kommer fra Erlend Moberget, og er filma i Rakkestad i Østfold. Her driver Holmsen Maskin, med Knut Erik Holmsen i spissen, med leiekjøring i landbruket. Særlig innen spredning av bløt og fast husdyrgjødsel er Holmsen et kjent navn, men i denne videoen er det treskinga som er i fokus.

Tømming i fart

Før denne sesongen investerte Holmsen i en ny Claas Lexion 750, med belter og 25 fots skjærebord. I videoen kjøres denne av Holmsens sønn Hans-Erik. Sammen med den nye treskeren kjører også en noe eldre Lexion 530 av samme merke. Denne er det Kristian Holum som har kontrollen over.

Fra tanken på treskerne til tippesjakta på tørka er det Tobias Langvold som står for korntransporten. På traktorfronten er det John Deere det går i, og tømminga av treskerne foregår for det meste i fart.

Annonse

Fristen nærmer seg

I kåringa Årets innhøstingsvideo ønsker vi oss videoer av alt som har med innhøsting å gjøre. Har du en video av kålskjæring, grønnsakshøsting, potetopptaging, løkhøsting, eller hvilken som helst annen innhøstingsjobb, vil vi gjerne ha med videoen din, og legge den ut her på traktor.no. Fristen for å sende inn bidrag til kåringa er 22. oktober, så det er fortsatt noen dager igjen å gjøre det på.

Etter kåringa av Årets innhøstingsvideo kommer hovedkåringa Årets landbruksvideo, der vi ønsker oss videoer som viser hele landbruksåret 2018. Fristen for å sende inn bidrag til denne kåringa er 12. november.

Mer informasjon om konkurranseregler, og om rutiner for innsending, finner du her.

Neste artikkel

Stortraktoren – fra 50 til 500 hk