Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Landbruksåret i høy fart

Landbruksvideo fra Traktorgutta i Gratangen.

Isak S. Sandberg og Daniel B. Johnsen har laget denne landbruksvideoen, der vi får se det meste som foregår på de to unge bøndenes gårder gjennom året. Ifølge Traktorgutta, som er navnet de ofte opererer under, inneholder videoen over 150 klipp. Videoen varer bare i snaut to minutter, så her går det unna.

Sen start, så full fart

Når man driver gård i Troms er våren en uforutsigbar venn. For gutta i Gratangen ble fasiten i 2017 snøbyger langt ut i mai, lave temperaturer og lite regn. Først i starten av juni krøp gradestokken opp til et tosifret antall grader.

Derfor ble det ei sen våronn for Traktorgutta i år, men når den først var i gang ble det full fart. Dette fikk vi se i videoen Isak og Daniel laga til kåringa Årets våronnvideo 2017, der de gikk av med seieren. Også i slåttonna laget de video, der vi fikk se slåing, raking, pressing og sanking av rundballer.

Flere videoer på gang

Denne videoen er bare én av flere som har kommet inn til kåringen Årets landbruksvideo. Noen er allerede publisert, og de kan du se linker til nederst i saken. Vi har også noen videoer igjen som ikke har blitt publisert ennå. Disse vil bli lagt ut i løpet av de nærmeste dagene.

Vinneren av Årets landbruksvideo, som skal kåres i desember, får en tur for to personer til John Deere-fabrikken i Mannheim i Tyskland. Denne premien er gitt av Felleskjøpet Agri.

Annonse

Neste artikkel

Traktorsalget har skutt fart i Sverige