Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Gromme maskiner i slåtten

Trofast videoprodusent har tatt turen til Jæren.

Hans Krekling har allerede vært med på flere av Traktors videokåringer, med en rekke flotte bidrag. Felles for dem alle er at de har hatt gården Aker ved Hokksund i Øvre Eiker i Buskerud som bakteppe. For første gang har den unge landbruksvideoprodusenten sendt inn en slåttonnvideo, og denne gangen har han vært på Jæren for å filme!

Slåing, raking og snitting

I videoen får vi først se slåing med en New Holland T6.180 med Kverneland Taarup butterfly-slåmaskin. Deretter er samme traktor i sving med samleriva, en Claas Liner 2800.

Når graset er lagt i strenger kommer Garpestad Maskinstasjon med sin Claas Jaguar 870 og et utvalg traktorer med tilhengere. Garpestad er gamle kjenninger av Traktor, både gjennom innsendte landbruksvideoer, og gjennom vår entreprenør-reportasje om bedriften i utgave nummer 3 2018.

Etter Garpestads Jaguar får vi se en snitter av en litt annen type, nemlig en Kverneland TA 622 slepesnitter, som blir dratt av en New Holland T6080. Videoen avsluttes med nok en finsnitter, en New Holland FR 550.

Annonse

Hans har i tillegg til flotte bilder fra slåtten, også fått med seg litt av den spesielt gromme snitter-lyden. Her hører man virkelig at det er godt med krefter i sving.

Slåmaskin, presse og kamera

Det er mye å tenke på når graset skal berges, men har du tid synes vi i Traktor at du også bør tenke på å få med deg videokameraet ut i traktoren. Fristen for å sende inn bidrag til Årets slåttonnvideo er ikke før 3. september, så det er fortsatt mulighet for å få produsert ditt eget bidrag.

Har du ikke gras å slå, men derimot poteter å ta opp eller korn å treske? Da kommer videokåringa for deg hakk i hæl, nemlig Årets innhøstingsvideo. Her ønsker vi oss videoer av nevnte potetopptaging og tresking, eller for eksempel løkhøsting, kålskjæring eller lignende. Vi du lese mer om fristene for innsending, og om hvilke konkurranseregler som gjelder? Da finner du all informasjon du trenger i denne saken:

Her kan du se bidragene i Årets slåttonnvideo 2018 som allerede er publisert:

Neste artikkel

Nedgang også i Irland